Željko Sopić

 Nikša Stipaničev/Cropix
TRENER OD RIJEČI

VIDEO: Sopić se nije šalio, pogledajte što su igrači Gorice morali raditi u gluho doba noći

U idućem kolu Gorica na domaćem terenu dočekuje Rijeku dok će Šibenik u goste Lokomotivi
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 15. travanj 2023. 08:26

Gorica je na Šubićevcu slavila 4:0 protiv Šibenika, direktnog konkurenta u borbi za ostanak, čime su došli na samo bod zaostatka od momčadi Damira Čanadija.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon 18. minuta susreta kad su gosti tri put zatresli mrežu. Toni Fruk započeo je golijadu u osmoj minuti, Merveille Ndockyt zabio je prvijenac u 13. minuti, a onda je pet minuta kasnije Fruk zabio drugi pogodak na utakmici. Točku na i postavio je Slavko Bralić u 41. minuti, netom prije poluvremena.

- Odigrali smo vrhunsko prvo poluvrijeme, a drugo je bilo negledljivo. Ipak, sad će zaživjeti taj "balkanski mentalitet", vjerojatno će se napiti svi u autobusu, a ne znaju da će biti trening u jedan sat ujutro kada se vratimo u Goricu. Da, bit će trening, da izbace taj alkohol iz sebe - rekao je nakon susreta trener Gorice Željko Sopić.

I zaista, ostao je svojim riječima dosljedan karizmatični Sopić. Gorica je na službenim stranicama objavila video kako igrači prve momčadi po povratku iz Šibenika trče krugove oko igrališta nešto iza 1 sat ujutro. Jesu li doista morali izbaciti alkohol iz sebe ili je posrijedi nešto drugo, procijenite sami.

Do kraja sezone ostalo je još sedam kola, Gorici slijede dva domaća dvoboja protiv Rijeke i Hajduka, dok Šibenik putuje najprije kod Lokomotive, a zatim im u goste dolazi Slaven Belupo. Dodajmo i kako će Šibenčani 24. svibnja na Rujevici igrati finale Kupa protiv Hajduka nakon što su senzacionalno izbacili Dinamo u polufinalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 00:23