Matthew Steenvoorden donijet će čvrstinu obrani Gorice

 DAMIR KRAJAC Cropix
POMOĆ NOVOM TRENERU

Vratio se strani stup obrane koji Hrvatsku smatra domom: ‘Poznajem sve ovdje i lako mi se vratiti‘

Matthew Steenvoorden se vratio u Goricu i stavio na raspolaganje novom treneru Mariju Careviću
Piše: Toni RoićObjavljeno: 17. listopad 2024. 14:05

Kako smo najavili još prošloga tjedna, Gorica će u nastavku sezone biti jača za 31-godišnjeg nizozemskog braniča Matthewa Steenvoordena, koji se u turopoljski klub vratio samo godinu i tri mjeseca nakon što je iz njega otišao. U međuvremenu postao je prvak Uzbekistana s Pakhtakorom i oprobao se nekoliko mjeseci u malezijskom Terrenganuu, ali do ljeta 2025. opet će nositi dres Gorice za koju je od 2019. do 2023. ostvario 108 službenih nastupa. Igrao je Steenvoorden i u vremenima kada se borilo za Europu i u onoj sezoni kada se spašavala “živa glava” pod vodstvom Željka Sopića, a sada se stavio na raspolaganje novom treneru Mariju Careviću, kojem je svaki kvalitetan i provjereni igrač od iznimne važnosti.

- Pratio sam Goricu cijelo vrijeme i gledao utakmice bez obzira na vremensku razliku. Poznajem sve ovdje i lako mi se vratiti. Sjećam se razgovora s Joeyom Sukom na stadionu nakon zadnje utakmice u Gorici i imam dojam kao da je to bilo jučer. Dobar je osjećaj ponovno biti kući - kazao je Steenvoorden, koji se toliko udomaćio u Turopolju da ga smatra svojim, a 2022. ovdje mu se rodila i kćerka.

Nizozemac će biti u konkurenciji već za nedjeljni nastup protiv Varaždina u 10. kolu, a Carević za svoj debi na klupi Gorice očekuje i povratak Merveilea Ndockyta i Adriona Pajazitija, koji su bili na okupljanjima svojih reprezentacija. Ndockyt je u utorak igrao za Kongo 79 minuta u remiju 1:1 protiv Južne Afrike u kvalifikacijama za prvenstvo Afrike, dok Pajaziti nije imao minutažu u dvobojima Albanije s Češkom i Gruzijom u Ligi nacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. listopad 2024 14:06