RONALD GORISC Cropic
UOČI OKRŠAJA S PRVAKOM

‘Za nas nije nikakva prednost što je Dinamo igrao s Chelseajem. Samo na jedan način imamo šanse‘

Kapetan Aleksandar Jovičić oglasio se uoči dolaska Dinama u Turopolje
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 09. rujan 2022. 18:27

Od kada se natječe u elitnom razredu hrvatskog nogometa, Gorica barem po trenutnoj situaciji na prvenstvenoj ljestvici u nikad sumornijem ozračju dočekuje gostovanje Dinama u turopoljskoj metropoli. Malo tko je mogao predvidjeti da će se velikogorička momčad nakon sedam odigranih susreta nalaziti na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, a kako jedna nevolja nikada ne dolazi sama, sljedeći suparnik za Goricu je momčad koja je u posljednjoj utakmici na svom travnjaku nokautirala nikog drugog nego Chelsea.

Uz sve navedeno, tek treba dodati na činjenicu da je Gorica u četiri godine igranja u elitnom društvu u 16 susreta s Dinamom uspjela jedan jedini put u prvenstvenim susretima izbjeći poraz i izboriti remi, dok je sve ostale dvoboje navedenih suparnika dobila momčad iz Maksimira. Po statistici, Dinamo je između dvije utakmice Lige prvaka teško mogao i zamisliti boljeg suparnika.

Samir Toplak više nije u Turopolju, ali niti dolazak novog trenera, bivšeg makedonskog izbornika Igora Angelovskog nije donio povratak na pobjednički kolosijek s obzirom na poraz u Varaždinu. Nije sporno da Angelovski ima znanja, uostalom nije slučajno s reprezentacijom Sjeverne Makedonije ostvario dojmljive rezultate na međunarodnoj sceni, no ako ima znanja, Angelovski nema saveznika u rasporedu s obzirom da nakon Dinama slijedi okršaj s Osijekom. U činjenici da Dinamu pripada status apsolutnog favorita igrači domaćeg sastava barem ne bi trebali imati nekakav čudesni pritisak jer ako izgube i ovog puta neće se dogoditi ništa što se već toliko puta do sada nije dogodilo. Velika kvaliteta i širina igračkog kadra gostiju sugerira puno posla za obranu Gorice koju će i sutra predvoditi kapetan domaćeg sastava 27-godišnji Aleksandar Jovičić.

- Sigurno da nam nije ugodno kad vidimo na kojem se trenutno mjestu nalazimo, jasno je da nismo najbolje ušli u prvenstvo, ali kada se realno sagleda situacija u nekim utakmicama nije niti sportska sreća bila na našoj strani. Nadam se da će nam se vratiti na sljedećim utakmicama, ma koliko one na papiru bile teške. Prvenstveno se to odnosi na dvoboje s Dinamom i Osijekom. Ne treba se opterećivati s činjenicom da nam Dinamo nikako ne leži, svaka utakmica je za sebe i protiv najboljih momčadi u ligi može se igrati i kreirati im probleme - kaže Jovičić.

Stožerni igrač obrane Gorice ima samo riječi hvale za novog trenera turopoljskog nogometnog ponosa Igora Angelovskog.

- Sve je super, svaki trener ima neke svoje zamisli pa tako i novi trener Angelovski. Moramo samo vjerovati u sebe i napornim radom izaći iz rezultatske krize u kojoj se nalazimo jer sigurno vrijedimo puno više nego što to sugerira ljestvica.

Jovičić ne smatra da je nastup Dinama u Ligi prvaka prednost Gorice.

- To za nas nije nikakva prednost jer Dinamo ima za hrvatske prigode vrlo širok kadar i koga god trener Ante Čačić pošalje sutra na travnjak od prve minute čeka nas vrlo težak posao. No imamo i mi svojih planova i sportski je nadati se pozitivnom rezultatu.

Na papiru od dvojca Oršić - Petković obrani Gorice prijeti najviše opasnosti.

- Cijenim i poštujem svakog igrača Dinama i ne želim izdvajati pojedince bez obzira na kvalitetu koju posjeduju. Očekujem zanimljivu utakmicu u kojoj ćemo sigurno imati svoje šanse koje moramo iskoristiti uz maksimalnu koncentraciju tijekom svih 90 minuta, jer samo tako imamo izgleda kreirati iznenađenje protiv "europskog" Dinama - istaknuo je kapetan Gorice Aleksandar Jovičić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:58