Samir Toplak

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PREDSTAVLJEN IGRAČIMA

Za trenera Gorice borila su se dva stručnjaka, Toplak je pobijedio čovjeka koji je s njom osvojio dvije titule

Zbog kontroverzne odluke, Gorica nakon osvajanja drugoligaške krune 2011. nije postala prvoligaš.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. ožujak 2022. 23:43

Samir Toplak (51) nasljednik je Krunoslava Rendulića na klupi Gorice, a debitirat će u nedjeljnoj utakmici 26. kola protiv Hrvatskog dragovoljca. Prijašnji posao datira mu iz prošle sezone kada je vodio Lokomotivu, a u velikogorički klub dolazi drugi put nakon sezone 2012/2013. kada je odradio samo devet drugoligaških utakmica.

Nakon što je dosadašnji trener Rendulić spojio šest ligaških poraza i u srijedu u polufinalu Hrvatskog kupa izgubio u Splitu od Hajduka, u četvrtak ujutro Upravni odbor Gorice razriješio ga je dužnosti, te odmah održao sjednicu čija je jedina tema bila - izbor novog trenera.

Na stolu su bila imena samo dva kandidata, prvi je bio Toplak, a drugi Damir Petravić, koji je s Goricom najprije bio prvak u 3. HNL, a onda 2011. osvojio i drugoligaško natjecanje, ali zbog kontroverzne administrativne zabrane HNS-a klub tada nije postao prvoligaš, već je na to morao čekati još sedam godina.

Upravni odbor odlučio se u ovom duelu dva dokazano kvalitetna, provjerena i iskusna stručnjaka za Toplaka, dajući prednost njegovom kontinuitetu prvoligaškog rada i odličnom poznavanju prilika u cijeloj ligi.

Čim je tako odlučeno, predsjednik Nenad Črnko je pohitao u Kneginec pokraj Varaždina kako bi s novim strategom definirao uvjete ugovora do kraja sezone, a vrlo brzo je dogovor i postignut. Uz Toplaka u klub stiže i njegov dugogodišnji stručni suradnik Branko Lađević, koji će obnašati ulogu pomoćnog trenera.

U petak su se njih dvojica predstavili igračima i započeli rad, a prioritet je hitno prekinuti aktualni crni niz. Toplak je zadnjih godina uglavnom bio specijalist u borbi za ostanak, dok ga sada čeka nešto drugačiji zadatak. Igračima treba vratiti samopouzdanje, te doći do razine igre koja će opet osiguravati bodove i pobjede. Klubu je vrlo važno i razviti mlađe igrače, kao i pronaći oslonce momčadi s kojima će se krenuti u novu sezonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:27