VLADIMIR DUGANDŽIĆ/Cropix
UOČI SUPERKUPA

Ako Hajduk bez Livaje pokori Maksimir, treba im se nakloniti, jer Dinamo je veći favorit nego lani

Leko zaziva pojačanja koja još nisu stigla, a igre Hajduka u pripremama nisu bile previše uvjerljive
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. srpanj 2023. 23:44

Dinamo je prošle godine osvojio Superkup svladavši na Maksimiru Hajduk 4:1 udarcima s bijele točke nakon što je poslije 90 minuta igre, a produžetka nema, bilo 0:0. Prilikom raspucavanja za Modre su pogodili Petković, Oršić, Ljubičić i Ivanušec, a za Hajduk samo Livaja.

Mlakar je pucao preko gola, a udarac Vukovića obranio je Livaković.

Godinu dana kasnije isti klubovi na istoj adresi igraju još jedan Superkup i ovaj put su Zagrepčani veći favoriti nego u prethodnom susretu.

Modri su zadržali kompletnu momčad koja je zaključila proteklu sezonu s četvoricom igrača koji su igrali za Vatrene na Final Fouru Lige nacija – Livaković, J. Šutalo, Ivanušec, Petković. Točno je da postoji mogućnost njihove prodaje, barem nekoga od njih, ali to se nije dogodilo, te će kako sada stvari stoje svi igrati Superkup.

Igor Bišćan tako ne mora uigravati momčad jer postava koju je ponudio na posljednjoj pripremnoj utakmici sa Spartom iz Praga ista je kakva je pod njim osvojila titulu.

Lani je Dinamo dominirao, imao čak osam prilika, ali Lovre Kalinić je odlično branio, a i neki šutevi su ga pogađali ili nisu bili precizni. Modri su tada propustili riješiti stvari daleko prije jedanaesteraca. U odnosu na tu ekipu nemaju Oršića i Ademija, no na to su se već, barem dijelom, mogli adaptirati. Hajduk na Superkup stiže bitno oslabljen jer Marko Livaja zbog suspenzija nema pravo nastupa. Koliko on znači ovoj ekipi Bijelih nikome ne treba tumačiti.

Trener Ivan Leko zaziva pojačanja koja mu još nisu stigla. Igre Hajduka u pripremama nisu bile previše uvjerljive, a Dinamo će u subotu imati veliku šansu za još jedan trofej. Osim ako se tijekom tjedna ne dogode dramatične promjene u rosterima, a na obje adrese ovog se ljeta jako sporo odvijaju procesi.

Dakako, kad igraju Dinamo i Hajduk to je uvijek derbi, a takve utakmice mogu završiti i drugačije od prognoza. No, konkretno za ovaj dvoboj, Dinamo osjetno bolje stoji. Ako Bijeli bez Marka Livaje pokore Maksimir, to bi bio pothvat za koji bi zaslužili da im se skine kapa do poda.

Linker
05. svibanj 2024 09:30