Hajduk - Rijeka

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
IVKOVIĆ O DERBIJU

‘Ako Hajduk sada ne osvoji prvenstvo, nikad neće. Nastave li ovako, znam što će im se dogoditi‘

‘Brekalo je sigurno pojačanje, borit će se do zadnjeg daha, želi u reprezentaciju
Piše: SNObjavljeno: 28. siječanj 2024. 22:41

U HRT-ovoj emisiji Stadion legendarni vratar Dinama Tomislav Ivković komentirao je utakmicu Hajduka i Rijeke kao i dvije zaostale utakmice odigrane ovog tjedna.

- Definitivno je najveće iznenađenje poraz Dinama od Lokomotive. Gledajući današnji derbi, u ovom trenutku je veća razlika i bolja kvaliteta igre Rijeke. Hajduk je možda malo bolji od Dinama, ali nedovoljno da bi bili glavni kandidat za naslov prvaka. Ovom se pobjedom Rijekom definitivno umiješala, ovo će biti trka u troje - ocijenio je Ivković.

Neizostavan je bio komentar Jadranskog derbija u kojem je Rijeka bila bolja s 2:1. Hajduka je počeo bolje i poveo, ali sreća Splićana nije dugo trajala. Ivković je posebno naglasio ulogu igrača koji su ušli s klupe i Rijeci donijeli preokret.

- Hajduk stvara jako malo šansi, a to znači da ne igraju dobro. Momčad koja pretendira na vrh mora igrati nogomet, ne smije preskakati igru. Dogodit će se da će s manjim ekipama morati preskakati igru. Hajduk mora osvojiti prvenstvo, ako sada ne osvoji, nikad ga neće osvojiti. Rijeka, u ovom trenutku kako izgledaju, volio bih da tako ostane nakon Istre, oni su jedan od glavnih kandidata. Ali, borba je u tri - rekao je Ivković.

Komentirao je i dolazak Josipa Brekala u Hajduk nakon brojnih priča o njegovom dolasku u Dinamo.

- Sigurno je pojačanje za Hajduk. Igrač koji će se boriti do zadnjeg daha, želi u Njemačku s reprezentacijom. Osim individualne igre mora pojačati suradnju. Ne smije biti jednolik, ali sigurno za hrvatsku ligu veliko pojačanje - zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 00:51