Rokas Pukštas

 Vojko Bašić/Cropix
ŽESTOKE KRITIKE

Amerikanci zbog ‘slučaja Pukštas‘ osuli drvlje i kamenje po Hajduku: ‘Ovo me totalno rasp****ilo!‘

‘Ovo im je prilika koja se pruža jednom u životu. Spriječiti ih da igraju na SP-u?‘
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. svibanj 2023. 10:53

Dok je u nas odluka da Rokas Pukštas ostane s Hajdukom, umjesto da se priključi reprezentaciji SAD-a na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina prošla kao nešto sasvim normalno, u Americi mnogi luduju zbog toga, piše Slobodna Dalmacija.

Trener Philadelphia Uniona Jim Curtin osuo je drvlje i kamenje po čelnicima Hajduka, ali i ostalim klubovima koji su svoje potrebe stavili ispred američke reprezentacije.

- Ovo me totalno rasp******. Mislite na djecu. Ovo im je prilika koja se pruža jednom u životu. Spriječiti ih da igraju na Svjetskom prvenstvu? Oprostite, ali ne slažem se - kazao je Curtin.

Hajduk je objavio kako im je Pukštas potreban zbog nadolazećeg finala Kupa Hrvatske te su se u dogovoru s igračem, kako navode, odlučili da on ostane u Splitu. Nije Hajduk jedini, Chicago Fire nije pustio Chrisa Bradyja i Briana Gutierreza što je dodatno podijelilo nogometnu javnost "preko bare".

Takvom je odlukom razočaran i 18-godišnji reprezentativac SAD-a Caleb Wiley koji igra za Atlanta United.

- Šokantno je što neki momci koje poznajem nisu pušteni. Ovo je prilika koja se ne događa često, presretan sam što ću nastupiti u Argentini - kazao je Wiley.

Linker
30. travanj 2024 11:27