Igor Angelovski

 GORAN MEHKEK Cropix
IZJAVE TRENERA

Angelovski: To nije bio crveni! Ali, nećete nas slomiti...; Karoglan: Zasluženo smo pobijedili!

‘Nisam pogledao snimku, s klupe sam vidio da je to mogao biti samo žuti karton‘, kaže trener Gorice
Piše: Toni RoićObjavljeno: 15. listopad 2022. 22:06

Nevjerojatan peh nastavio je pratiti trenera Igora Angelovskog i Goricu. Izdržati skoro cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje, imati i obranjeni penal i onda u zadnjem napadu na utakmici ipak primiti gol i ostati bez ičega. Frustracija da ne može biti veća.

- Kao što smo i obećali, vratili smo se na razinu igre kao prije poraza protiv Rijeke, pokazali golemo htijenje, držali se dogovora i sve dobro napravili, ali opet nije bilo sreće. Unatoč svemu, čestitam svojim igračima - kazao je Angelovski, koji ovoga puta nije mogao pobjeći od spornog jedanaesterca, a pogotovo isključenja Mousse Waguea u 50. minuti.

- Nemam običaj komentirati suđenje, ali i prije utakmice u medijima su se pojavili napisi da je Gorica najoštećeniji klub lige, a da je Hajduk najviše profitirao od nekih sudačkih odluka. Dok ne pogledam snimku, neću sve definitivno reći, ali ako je već i bio penal na Biuku s minimalnim kontaktom, onda to nije bio taj intenzitet faula da bi Wague dobio i direktni crveni karton. Nakupilo se mnogo odluka na našu štetu, bilo ih je u Šibeniku, kao i prije nego sam ja bio trener, ali to nas neće slomiti. Zaslužili smo definitivno više respekta, a ja mogu obećati da će Gorica sigurno ostati u ligi - podvukao je Angelovski vrlo odlučnim glasom, kojeg dosad nije koristio u komunikaciji s medijima.

Neke je iznenadila izmjena Tonija Fruka na poluvremenu?

- Bila je procjena da nam treba Joey Suk i njegov doprinos, kojeg je on i dao, ali sve se poremetilo jer smo brzo ostali s igračem manje. Banić nas je ostavio u egalu, ali nažalost nije bilo dovoljno. Moji igrači neće pognuti glavu, nastavit ćemo raditi još jače i kada popravimo realizaciju, doći će i bodovi - zaključio je strateg Gorice.

Na pitanje televizijskog reportera tko ga oblači, trener Hajduka Mislav Karoglan bio je vrlo iskren: - Najmanje volim odijela i naslovnice. Trenirka je zakon.

Kako je proživio drugu pobjedu zaredom golom u skoro 100. minuti? Novinarski doajen Slaven Alfirević nas je prije utakmice podsjetio kako je trener Ivica Kalinić kada je Hajduk 2009. primio gol od Žiline, na klupi doživio infarkt.

- Ne proživljavam ja to tako dramatično, premda je opet bilo tako. Čestitka mojoj momčadi na zasluženoj pobjedi, a čestitao bih Gorici na korektnoj utakmici. Pokazalo se opet da oni vrijede mnogo više, nego govori broj bodova koje imaju.

Što reći o igri Hajduka u predvečerje derbija s Dinamom?

- Moram reći da sam zadovoljniji prvim poluvremenom, nego drugim kada smo imali igrača više. U prvom dijelu vidio se napredak u igri u odnosu na ranije utakmice, imali smo šanse, prečku i stativu, dok u drugom znam da nam je nešto nedostajalo. Kada smo igrali s brojčanom prednošću, trebali smo bolje odreagirati. Ipak, moram pohvaliti dvije stvari. Prva je karakter igrača, vjerovali smo do kraja, borili se, napadali i zabili, a druga način na koji je pao gol. Umjesto centaršuta išao je ekstra pas za Mlakara i to se pokazalo presudnim da Livaja na kraju zabije. Idemo se spremiti za derbi - zaključio je strateg Splićana Mislav Karoglan, a poslije iščupane pobjede u Turopolju, momčad Hajduka zaputila se u zagrebački hotel Sheraton gdje se nakon tri godine održavala Bila noć u organizaciji Društva prijatelja Hajduka iz Zagreba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 21:12