GORAN MEHKEK Cropix
VELIKA NAJAVA SUPERKUPA

Ante Čačić razriješio veliku dilemu i otkrio kako će igrati Petković i Drmić! ‘Ostali smo bez 4 igrača‘

‘Bočkaj je skinuo par kilograma, trebat će mu da se vrati na nivo koji je potreban‘.
Piše: Tomislav Juranović/SNObjavljeno: 08. srpanj 2022. 10:44

Ante Čačić danas je u 10.30 izašao pred novinare najaviti sutrašnji Superkup protiv Hajduka, koji se igra od 20 sati na Maksimiru. Jedno od glavnih pitanja svakako je sastav - odnosno, tko će zaigrati na lijevom boku te hoće li Drmić i Petković zaigrati zajedno u "modrom" napadu...

- Sutra otvaramo novu sezonu u kojoj očekujemo jako puno. Da zakoračimo na način koji je potreban da bi momčad dočekala na pravi način europske podražaje. Momčad od sutra ulazi u natjecateljsu sezonu. Motiv je velik, igramo protiv velikog rivala, Hajduka, ujedno je trofej u pitanju... Pripreme su svi odradili kompletan program. Nemamo novih ozlijeđenih, a nećemo imati četiri igrača na dispoziciji. Otprije je to Bulat, Boško i Josip Šutalo te Emreli, koji je osjetio bol u leđima. Nadam se dobrom dekoru, da će navijačka kulisa biti poptuna, da će biti navijači Hajduka i da će biti poticajna atmosfera, s naše, ali i gostujuće strane. Nadam se da nećemo izaći iz sportskih okvira... - reći će za početak Čačić. - Dobar Hajduk je dobra liga, praćena, poticaj da i mi budemo bolji...

Petković i Drmić?

- Nema tajne, imamo sjajne napadače; Petkovića koji je "devetka", da se vrati tamo gdje pripada, u okruženje nacionalne vrste. Drmić je istinsko pojačanje i prema potrebi igrat će i jedan i drugi, a s obzirom na igru i intencije, igrat će obojica. Ne možemo ovisiti samo o jednome igraču, imamo raznovrsnost po cijelom terenu. Po potrebi će ponekad igrati zajedno, ali s obzirom na ritam dvije utakmice tjedno, želimo da za svaku utakmicu jedan bude spreman, a da ujedno stvaramo zdravu konkurenciju među njima dvojicom.

Pripremne utakmice Hajduka?

- Hajduk je sigurno iskoristio na najbolji mogući način, ali te utakmice nisu mjerilo. Bitno je što trener iz njih želi dobiti, a siguran sam da je Hajduk izvukao iz tih utakmica ono što je tražio. Mislim da im rezultati ne idu na štetu, uostalom vidim da su optimistični, pa i s pravom, jer imaju dobru momčad i dobru atmosferu. A u odnosu na moj zadnji mandat, ovo je poticajno, jer prije bismo iz Europe došli u HNL gdje nije bilo natjecateljskog naboja...

Važnost utakmice.

- Bitno je na koji će način momčad zakoračiti u novu sezonu, ovo je natjecateljska utakmica, ali istina je da smo tek izašli iz priprema i da ne mogu svi igrači biti u optimalnoj formi.

Kako se vi osjećate nakon svega?

- Ja sam motiviran, jer inače ne bih bio ovdje. Ovaj posao volim, a biti trener Dinama je velika čast i zadovoljstvo, ali i velika obaveza. Moraš se dati kompletno, i ja to činim. Ambicije su prisutne, motiva ne nedostaje, kod mene naročito, a i momčad je odlično selekcionirana. Kritike? Predugo sam u tom poslu da ih ne bi shvaćao. Najstariji sam? OK, da, to se može primijetiti.

U konkurenciji je 29 igrača, sami ste rekli da je to previše, kakva je stuacija, kada će biti kraćenja?

- Sljedeći ćemo tjedan razdvojiti svlačionicu, oni koji nisu u prvom planu radit će u drugom terminu, ali sa svim mogućnostima kao i igrači iz prvog ešalona. Teško je imati 29 igrača u rotaciji, to ne prolazi, ali prijelazni rok traje, pitanja postoje, imamo igrače koje drugi traže na posudbu, imamo igrača pred kojima je zadnja godina ugovora. Polako. U ovom slučaju je situacija ovakva, trudim ih se sve držati iznad vode, ali počinju utakmice i svaki radni tjedan ćemo raditi dodatne selekcije. Za dobrobit svih.

Mladi igrači?

- Sklon sam da ih držim uz prvu momčad i da im dam priliku da osjete ozbiljne utakmice.

Pitanje lijevog beka, tko je opcija broj jedan?

- Zato i služe kontrolne utakmice unutar priprema, da znamo kako raspolagati. Probali smo Ljubičića, imamo Bočkaja i Štefulja. Ne bih nikoga eliminirao. Bočkaj je skinuo par kilograma, osjeća se to na njegovoj igri, trebat će mu da se vrati na nivo koji je potreban jer nedostaje svježine. I do tada moramo vidjeti tko može držati to mjesto da ne ulazimo u probleme.

Koga biste zadržali, ako možete naravno?

- Ne bih izdvajao pojedince, sigurno naša momčad drži kapetan Ademi, Mišić, Livaković koji je broj jedan, Ivanušec, očekujem puno od Petkovića, ali i nastavak Oršića. Vjerujem u Špikića, Menala, Baturinu, neke igrače koji će dobiti više prilika nego lani.

Marko Brkljača?

- Danas imamo trening pa ćemo vidjeti hoće li debitirati, ali s obzirom da je došao u svlačionicu prije samo tri dana mislim da bi bilo malo prerano.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:47