Slavlje Hajduka nakon gola za 1:1

 VOJKO BASIC Cropix
POGLEDAJTE LJESTVICU

Apsolutna ludnica na Poljudu! Hajduk protiv Dinama izjednačio u 94. minuti, slijedi drama u borbi za titulu

Momčad Ivana Senzena propustila je veliku priliku, Hajduk sada ovisi sam o sebi do kraja sezone
Piše: Jurica Radić, SNObjavljeno: 15. svibanj 2023. 12:48

HAJDUK - DINAMO 1:1 (Nazor 90+4‘/Košćević 55‘)

SPLIT – Pomoćno igralište stadiona Poljud. Gledatelja 1.500. Sudac: Mateo Erceg (Pristan). Pomoćnici. Perica i Brajković. Delegat: Zečević.

HAJDUK: Buljan – Đolonga, Jurić-Petrašilo, Begonja (od 83. Lončar), Hrgović – Kavelj, Capan, Reić (od 56. Bobanović) – Vrcić, Duić (od 56. Nazor), Brajković (od 67. Žeravica). TRENER: Marijan Budimir.

DINAMO: Klarin – Gubijan, Ruškovački, Cvetko, Majdandžić – Lukanić, Gurlica, Vrbančić (od 61. Čaić) – Kanižaj (od 52. Šakota), Koščević (od 77. Tabak), Peroš. TRENER: Ivan Senzen.

ŽUTI KARTONI: Vrbančić (27), Čaić (65), Kavelj (69), Koščević (77). Fesjuk (90+4), Nazor (90+4). CRVENI KARTON: Čaić (72- drugi žuti karton zbog povlačenja s leđa).

Pogotkom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za remi u derbiju ostavio je Krešimir Nazor relane šanse Hajduka za treću juniorsku titulu u nizu. Primio je Budimirov džoker s klupe loptu na osam metara, okrenuo se i desnom nogom pogodio desni donji kut mreže odličnog Klarina. Dinamovci su polijegali po travi, hajdukovci slavili s navijačima. Ringišpil emocija vidjeli smo u zadnjim trenucima derbija nakon kojeg je Dinamo ostao s dva boda "plusa", ali Hajduk ima utakmicu manjka do kraja prvenstva. Modri su na Poljudu poveli u 55. minuti, ali od 72. minute igrali su Zagrepčani s igračem manje nakon što je isključenje zaradio neoprezni Vito Čaić koji je u 11 minuta provedenih na travnjaku uspio zaraditi dva žuta kartona.

image
VOJKO BASIC Cropix

Očekivalo se da će obje momčadi u bitnoj utakmici dobiti pojačanja iz prve ekipe, ali Senzen nije na dispoziciji imao Topića, Rukavinu i Živkovića, a nije se pojavio ni Marko Brkljača. Hajduk je zaigrao bez ozljeđenog Antunovića, te Skoke i Čalušića koji su s reprezentacijom Hrvatske U-17, ali iz Lekine ekipe ipak su se priključili Capan i Brajković.

Dinamo je konkretnije otvorio utakmicu, u prvih 20 minuta imali su gosti tri izgledne prigode. Prva je stigla nakon centaršuta Gubijana s lijeve strane, ali stoper Ruškovački nije uspio čistu loptu na pet metara u 4. minuti pospremiti u mrežu. Obranio je Buljan njegov pokušaj, a sljedeći je također skinuo vratar Bijelih u 12. minuti. Viktor Kanižaj je dobio loptu u prostor, šutirao s 10-ak metara, ali točno u dobro postavljenog čuvara mreže Hajduka. Treću je šansu u tom početnom dijelu propustio Vrbančić koji je imao "zicer" sa pet metara glavom, međutim šutirao je pored vrata. Još je Vrbančić u 29.minuti zapucao sa 17 metara pored vrata i to je bilo sve od Modrih u prvom dijelu.

Splićani su na startu dvoboja teško pronalazili put do kaznenog prostora Modrih. Prvo uzbuđenje u šesnaestercu gostiju kreirao je Vrcić kojem je Majdandžić uklizao u noge, tražili su hajdukovci kazneni udarac u toj 16. minuti, međutim sudac Erceg pokazao je tek na korner. Nakon pola sata počela je padati kiša, a s kišom se i Hajduk oslobodio pritiska. Splićani su preuzeli posjed, a uz to su bivali i opasniji pred suparničkim vratima. Kapetan Capan je pogodio vanjski dio mreže udarcem sa 17 metara u 31. minuti, dok je Vrcićev pokušaj sa 12 metara iskosa obranio Klarin pet minuta kasnije. Ali, nije tu bio kraj šansama Hajduka, u 39. minuti Bijeli su stigli najbliže pogotku kada je udarac Vrcića iz gužve u šesnaestercu sa gol-linije skinuo Ruškovački koji je branio prvu vratnicu nakon ubačaja Capana iz slobodnog udarca.

image
VOJKO BASIC Cropix

Dinamo je poveo u 55. minuti, oduzeli su Modri loptu na 30 metara od vrata Bijelih, Lukanić je loptu u prostor gurnuo Košćeviću koji je sa osam metara pogodio lijevi donji kut mreže Splićana. Budimir je odmah mijenjao, uveo Nazora i Bobanovića, a upravo se Nazor našao u prigodi u 59. minuti, ali udarac je otišao pored vrata. Na sljedeći pokušaj Bijelih čekali smo do 71. minute, do snažnog udarca Đolonge sa 18 metara kojeg je Klarin odbio na nogu Kavelja, ali njegov pokušaj iz blizine u korner je odbio Ruškovački. Do kraja utakmice igrala se "viktorija", nizale su se prigode Vrcića, Đolonge, Kavelja, ali sve je branio Klarin. Sve do zadnjeg udarca Nazora kojim je pečatiran remi u poljudskom derbiju.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je na Poljudu! Završilo je 1:1, Dinamo nije izdržao s igračem manje, Hajduk i dalje ima dva boda zaostatka na ljestvici uz utakmicu manje.

Pogledajte kako izgleda ljestvica juniorskog HNL-a nakon velikog derbija u Splitu.

90+4‘ GOOOOOOL! Izjednačenje na Poljudu! U 4. minuti sudačke nadoknade zabio je Nazor!

90‘ Ušli smo u sudačku nadoknadu.

88‘ Modri zasad odolijevaju pritisku Hajduka, sada je Nazor probao, a u ruke uhvatio Klarin.

83‘ Vrcić! Još jedan pokušaj za izjednačenje. Sjajna lopta u prostor Hrgovića, Vrcić je probao potkopati i takvim udarcem nadmudriti Klarina, ali nije pogodio okvir gola.

79‘ Hrgović je zavrnuo na drugu stativu gdje je Đolonga, no i ovaj pokušaj glavom odlazi pored gola.

77‘ Umjesto strijelca Košćevića koji je prilikom izlaska iz igre zbog odugovlačenja dobio žuti karton ulazi Tabak.

75‘ Vrcić! Sjajan udarac Hajdukovog ofenzivca, uspio je to vršcima prstiju zaustaviti vratar Klarin. Traje opsada Dinamova gola.

72‘ Crveni karton! Dinamo ostaje s igračem manje, drugi žuti karton dobio je Čaić. U igri je proveo samo 12 minuta u kojima je zaradio dva žuta.

71‘ Kakva prilika za Hajduk! Đolonga s desne strane gađa suprotni kut, Klarin brani, vratar Dinama sjajan je i na reakciji kod odbijene lopte i udarca Kavelja, odbija to u korner.

70‘ Lukanić je odapeo iz slobodnog udarca, išlo je to kroz živi zid, ali Buljan je spreman.

69‘ Slobodan udarac na rubu kaznenog prostora sada je iznudio Čaić, a požutio ja zbog prekršaja nad njim Hajdukov veznjak Kavelj.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

65‘ Čaić tek nakon što je ušao u igru dobiva žuti karton. Druga je to javna opomena koju je danas na utakmici pokazao sudac Mateo Erceg.

61‘ Dinamo će u nastavku utakmice morati igrati bez Vrbančića, važan igrač Modrih nije mogao nastaviti zbog ozljede.

58‘ Odmah odgovor Hajduka, Nazor je probao, ali nije pogodio. Lijepo ga je proigrao Vrcić petom, ali ovo odlazi malo pored gola.

55‘ GOOOOOL! Vodi Dinamo na Poljudu! Košćević zabija za 0:1. Konfuzija u obrani Hajduka, Lukanić je pokupio poklonjenu loptu i dao u prostor za Košćevića, ovaj se ubacuje između dva igrača i zabija.

54‘ Tek što je ušao u igru kod Dinama, Šakota je probao, a njegov udarac obranio je Buljan.

49‘ Lukanić s jedne, Capan s druge strane, iz daljine, nije to išlo u okvir vrata.

46‘ Počeo je nastavak dvoboja, nema promjena u odnosu na početne sastave.

POLUVRIJEME: Nakon 45 minuta nema pogodaka na pomoćnom terenu na Poljudu. Bilo je dobrih prilika na obje strane, no mreže i dalje miruju.

43‘ Opet prilike na obje strane, Lukanić je pucao u blok, a onda Brajković krenuo u kontru na drugoj strani, to pak nije završilo pokušajem udarca.

39‘ Sjajna prilika za Hajduk! Capan je ubacio iz slobodnjaka, Klarin je to odboksao, a kasniji udarac je s linije očistio Ruškovački. Najbolja šansa na utakmici.

36‘ Nakon dobre prilike Dinama uslijedila je kontra Hajduka, dodavanje Kavelja na desno za Vrcića čiji dobar pokušaj brani Klarin i odbija u korner.

31‘ Capan! Sjajan pokušaj Hajdukova veznjaka, natrčao je na loptu odbijenu od bloka na dvadesetak metara i poslao projektil u malu mrežicu, ali s vanjske strane.

29‘ Novi pokušaj Vrbančića. Nije to bilo loše, sam si je iskreirao prostor i pucao u suprotan kut s nekih 17-18 metara od gola.

27‘ Tražio je sada Dinamo penal, Lukanić je prolazio igrače Hajduka u slalomu, a zaustavljen je na samom ulasku u kazneni prostor, i to bez igranja rukom Hajdukova igrača, po sudačkom mišljenju. Koju sekundu kasnije Vrbančić ruši Duića i završava u sudačkoj bilježnici sa žutim kartonom.

image
VOJKO BASIC Cropix

21‘ Velika prilika za Dinamo! Vrbančić glavom iz neposredne blizine gola puca uz vratnicu. Sam je ostao Vrbančić, ali nije uspio kapitalizirat jako dobar ubačaj Gubijana.

18‘ Prvi pokušaj Hajduka, Đolonga je zavrnuo u sredinu za Duića, no njegov udarac glavom odlazi iznad grede.

16‘ Tražili su domači kazneni udarac nakon jednog prodora Vrcića po desnoj strani, sudac Erceg nije se oglasio već je samo pokazao na korner za Bijele.

12‘ Sjajna prilika za Dinamo! Kanižaj je dobio loptu u prostor i zakratko ostao sam pred Buljanom koji sjajno brani njegov udarac.

9‘ Nema puno aktivnosti u uvodu ovoga susreta. Ovo je utakmica velikih uloga, utakmica koja može odrediti čitavu sezonu.

4‘ Prvi pokušaj Dinama nakon ubačaja Gubijana s lijeve strane, lopta stiže na glavu Ruškovačkog koji gađa izravno u vratara Buljana.

1‘ Utakmica na pomoćnom terenu stadiona u Poljudu upravo je počela.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 11:24