Yassine Benrahou

 Vojko Bašić/Cropix
TEMA ZA RASPRAVU

‘Benrahou je za ovakav Hajduk pojačanje. Ali ne znam je li bolji od Teklića, to je već upitno‘

"Nakon što je Hajduk promijenio sustav, Benrahou se dobro snašao na poziciji polušpice", kaže Carević
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 09. svibanj 2023. 12:52

Marokanac Yassine Benrahou znao je iskoristiti poklon Lokomotivina vratara Nikole Čavline i pogotkom u 53. minuti otvorio je Hajduku vrata uvjerljive 3:0 pobjede u Kranjčevićevoj.

Zimus je došao na Poljud, odigrao je ovoga proljeća 14 prvenstvenih utakmica, na kojima je postigao tri pogotka i imao je četiri asistencije i zasad je opravdao svoj dolazak u Split.

A nekadašnja Hajdukova “desetka”, Mario Carević, o 24-godišnjem marokanskom plemenitom veznjaku kaže:

- Kad je došao, imao je problema u drukčijem sustavu igre. No, nakon što je Hajduk promijenio sustav, Benrahou se dobro snašao na poziciji polušpice, iza prvoga napadača, pa je očito da mu ova 4-2-3-1 formacija odgovara i na tom mjestu iskazuje kvalitete - rekao je Carević i nastavio:

image

Mario Carević

Damir Krajač/Cropix

- Tehnički je jako dobar, ima finu lijevu nogu, krasi ga dobar pregled i vizija igre. Podsjeća na onu staromodnu “desetku”, a iznimno je važno da mu statistika ide u prilog. Zna zabiti pogodak kad je u šansi, a isto je tako sposoban “podvaliti” dobru loptu suigraču i asistirati za pogodak.

Je li, dakle, Benrahou pojačanje za splitski sastav?

- Svojim je dosadašnjim igrama pokazao da može biti pojačanje za ovakav Hajduk. Očito je da je vrlo spretan igrač na malom prostoru jer je tehnički dobar i jak je s loptom u nogama. A u kontekstu Hajduka, koji se bori za nešto više, u ovom mi je trenutku teško dati odgovor. To ćemo tek vidjeti...

Nabrojali smo njegove pozitivne strane, a koji su mu nedostaci? Postoji li problem igre u defenzivi?

- Gdjekad mi se čini da mu nedostaje više jačeg ritma, konstantno jakog intenziteta igre. A kad govorimo o defenzivnoj igri, ne bih našao previše zamjerki. Benrahou se, naime, pozicijski vraća tamo gdje se mora vratiti, nije statičan. Jasno je da mu defenzivna igra nije jača strana, ali on korektno odrađuje svoju zadaću u 4-2-3-1 sustavu, kad su mu iza leđa dvojica zadnjih veznih igrača. Nije mu strano otići ni u visoki presing, dosta je dobar na tom planu. Nije Benrahou, dakle, statična “desetka”, koja se pojavljuje samo kad ima loptu u nogama, nije igrač koji živi od jednog poteza kojem se svi dive. U momčadskom smislu, odrađuje svoj posao i malo bi mu se prigovora moglo uputiti za obvezni, defenzivni dio igre - rekao je Carević i na kraju istaknuo:

- Benrahou je znalac, ali tek treba vidjeti kakvi su mu limiti i može li biti pojačanje na višoj razini igre od ove, kad je ritam osjetno jači nego što je sad. U kontekstu HNL-a i ovakvoga Hajduka, svakako je pojačanje. E sad, je li bolji od, primjerice, Teklića, kojeg je Hajduk imao u svom dvorištu, to je već upitno. I to je dobra tema za raspravu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:41