Ivan Bilić

 VOJKO BASIC Cropix
‘SHVATITE ME ISPRAVNO‘

Bilić govorio o Perišiću i financijama pa priznao: ‘Nema dana kad se nisam zapitao - što mi je ovo trebalo...‘

‘Isto tako, nema ni trenutka kada mi ne padne na pamet koliko je važno ovo što radim‘
Piše: SNObjavljeno: 16. kolovoz 2024. 20:09

Nezadovoljavajući rezultati, igra pod Gennarom Gattusom još gora, odlazak Ivana Perišića, razočarani i ljutiti navijači... Hajduk ne živi ni lijepu ni očekivanu stvarnost, a negativnu atmosferu mogao je osjetiti i predsjednik Ivan Bilić, koji je nakon utakmice s Ružomberokom pretrpio i uvrede dijela navijača. Bio je to eksces u kojem je dio pobornika Bijelih pokušavao doći do lože Poljuda te u istom smjeru bacao čaše i razne predmete te vrijeđao vrhušku kluba... Prvi čovjek Hajduka, Ivan Bilić, o svemu razgovara u Dnevniku Nove TV.

- Nije ništa lakše danas nego jučer. Nazvao bih ovo neuspjehom jer svi smo očekivali da ćemo proći Ružomberok. U prvom poluvremenu bili smo bolji, gol je visio u zraku... No, neuspjeh. Neugodnosti u loži? Nije me ništa pogodilo. Ispričavam se navijačima i javnosti na neuspjehu. Jaka je emocija, mi smo se u klubu osjećali jadno, vjerujem da su se tako i navijači. Možda je koji predmet poletio, ali mene nije ništa pogodilo.

Tko je najveći krivac za slučaj Perišić?

- Teško je reći, to je nezgodan slučaj. Meni je žao, kao klub nismo odmah reagirali jer je to jednim dijelom interna stvar. Vjerovao sam da postoji šansa da se on i trener pomire, šansa pomirbe... Ta situacija nije bila toliko loša i nešto je što se događa u svlačionicama. Iz svlačionice su curile određene poruke prema medijima i to je malo povećalo negativnu emociju i podiglo nesporazum na višu razinu. To je jednim dijelom utjecalo da nije došlo do pomirenja.

Hoće li se većina velikih imena pitati "što to meni treba"?

- Ne strahujem za to, ali nije ni ugodno ni lijepo. Nadam se da ćemo kao klub ubuduće bolje reagirati i da se ovakve tenzije neće opet dogoditi.

Kakvo je financijsko stanje Hajduka?

- Primarni cilj bio je plasman u Konferencijsku ligu, to bi nam ostvarilo puno kvalitetniju financijsku situaciju. Ovo ispadanje znači da moramo prilagoditi budžet za iduću sezonu, financijska situacija nije loša, ali se na njoj treba raditi. Imamo u planu prodaju, trenutno smo u pripremi prodaje jednog igrača.

- Imali smo plan u slučaju plasmana u Konferencijsku ligu da bi se mogli pojačati za jednu devetku, ali u ovom trenutku trebali bismo jako kvalitetno pogledati kao se pojačati. Ako bude kakva ozljeda ili ako budemo tanki na jednoj poziciji. Financijski, u ovom trenutku klub ne može priuštiti mnogo pojačanja.

Može li Gennaro Gattuso okrenuti situaciju?

- Došao je s iznimno puno energije u klub. Stopostotno se daje u taj rad i mora imati našu podršku. Vjerujem da će napraviti ono što je započeo.

Što reći na početna četiri mjeseca na ovoj poziciji, je li vam ikad došlo pitanje "što mi je to trebalo"?

- Shvatite me ispravno. Nema dana kad mi to nije došlo, ali nema ni trenutka kada mi ne pada na pamet koliko je bitno ovo što radim. U ovom klubu upoznao sam dosta kvalitetnih ljudi koji su prava snaga kluba, vjeruje,d a skupa možemo pomoći da Hajduk nastavi napredovati unatoč neuspjesima. Vjerujem da možemo podići klub na višu razinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 16:03