RONALD GORSIC Cropix
VAPE ZA POJAČANJIMA

Bilo bi to pojačanje jednako dolasku Livaje, navijači Hajduka i dalje plaču za njim, ali to je ipak samo san

On na vapaje navijača, koji mu šalju poruke tipa ‘vrime je‘, ipak želi ostati u nekom od jakih klubova
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 29. ožujak 2023. 22:14

Na Poljudu su svi napeti glede ozljede Livaje, svi se nadaju da će se do gostovanja na Šubičevcu osposobiti. Jer, "bijeli" s Livajom ili bez njega nemuju istu težinu.

Livaja je i prije prvog dana kad je potpisao za "bijele" bio najvažniji igrač. Hajduk je od dolaska Ivana Leke za trenera odigrao 10 utakmica, devet za bodove i jednu u kupu, "bijeli" su u svoju korist riješili šest utakmica (jednu u četvrtfinalu kupa i pet u prvenstvu) i doživjeli čak četiri poraza uz gol razliku od 17-17, što je za splitski klub loš skor. Livaja je odigrao svih deset utakmica, na šest je bio strijelac, upisao je tri asistencije, ali je bitnije od toga je on igrač koji znači prevagu, daje sigurnost.

Traži se čudo

Među navijačima, ima njih, koji sanjaju da bi u nekom ludom raspletu finiša prvenstva na deset preostalih utakmica Hajduk mogao nizati pobjede i eventualno čak ugroziti vodstvo Dinama. Čuda se događaju, ali nikako ovom prilikom, jer to znači da bi Dinamo morao izgubiti čak deset bodova. Ako je tako, onda treneru Leki preostaje u završnici prvenstva bez stresa, komponirati momčad za novu sezonu u kojoj će pucati na više pozicije.

image
JAKOV PRKIć Cropix

Hajduk će biti drugi, a to puk ne zadovoljava. U proteklih 17 prvenstava, od šampionske 2005. Hajduk je šest puta bio drugi, pet puta treći, po tri puta četvrti, odnosno peti. Od Leke se očekuje, imperativno, da posloži momčad za novu sezonu, da provjeri koji mladi igrači, ovi iz juniorske garniture mogu konkurirati za prvi sastav. Do sada su priliku dobila četvorica još uvijek juniora: Pukštas, Prpić, Capan i Luka Vušković. Bilo bi sjajno kad bi se oni do kraja prvenstva potvrdili, ali je to prilično neizvjesno. U najboljoj poziciji su Pukštas i Vušković, dok su Prpić i Capan ipak igrači ansambla. Je li to znači da će ovi mladići, polufinalisti Lige prvaka za mlade, teško na zelenu granu?O tome će završnu riječ reći Leko. Mnogi se nadaju, da ova generacija juniora predstavlja temelj za budućnost. Tome najviše važnosti daje Jakobušić, jer na taj način kupuje vrijeme. Možda će se Hajduk pojačati u prijelaznom roku, kako je to najavio Nikoličius, koji je do sada na Poljud privodio prinove.

Što je s juniorima?

Najveće pojačanje, jednako dolasku Livaje bio bi povratak Ivana Perišića, koji će teško opstati u Tottenhamu, kako to pišu sve brojniji engleski novinari. No, Perišić na vapaje navijača, koji mu šalju poruke tipa "vrime je", ipak želi ostati u nekom od jakih klubova, možda se čak vrati u Inter.

Linker
30. studeni 2023 04:31