VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
SPREMAN JE

Bio je najskuplji igrač Hajduka i svojim potezima oduševljavao Torcidu, sprema li se njegov veliki comeback?

Pokazao je da može i zna, ali pred njim je još dug put na novom početku.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. listopad 2022. 05:46

Samuel Edouk vratio se na travnjak poslije 13 mjeseci. U Cvetkovcu su prigodu dobivali mladi igrači, ali i Nigerijac je doživio svoj comeback. Jedan od najskupljih igrača Hajduka nije igrao još od 12. rujna prošle godine kada je zaigrao u dvoboju sa Istrom u Puli. Od tada je prošlo 395 dana, a on je liječio ozljedu koljena, pri čemu je podvrgnut operativnom zahvatu i kasnije dugotrajnoj rehabilitaciji. Protiv Varaždina je prošle subote bio na klupi, a kontra Tehničara se vratio na travnjak.

Eduok je u Hajduk stigao iz turskog Erzurumspora u ljeto 2019. i prve sezone je oduševljavao navijače sa 11 zgoditaka u 30 nastupa. Ali, imao je i niz problema sa disciplinom, pogotovo u mandatu Igora Tudora. U drugoj sezoni na Poljudu preselio je na posudbu u Konyaspor odakle se vratio ozljeđen, da bi u trećoj, na povratku iz Turske, gotovo kompletno prvenstvo proveo u liječničkoj ordinaciji postigavši tek jedan pogodak prošle sezone.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Eduok je prije godinu dana prepolovio svoj ugovor koji je u trenutku potpisa bio najveći u Hajduku i trenutno se nalazi u posljednjoj sezoni obveze s Bijelima. Hajdukov najveći neiskorišteni potencijal tek je na početku povratka u nekadašnju formu, jer treba znati da je u protekli 21 mjesec upisao tek četiri skromna nastupa. Dug je put pred Eduokom, zato je Cvetkovec za njega novi početak s neizvjesnim nastavkom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 17:44