MATIJA DJANJESIC Cropix
LOV NA PRVI TROFEJ

Bišćan danas protiv Hajduka ima idealnu situaciju, priliku možda dobije i dečko koji je oduševio na pripremama

Trijumf nad Majstorom s mora na startu sezone mogao bi usmjeriti rasplet događaja u HNL-u
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. srpanj 2023. 15:29

Dinamo protiv Hajduka sanja - 2:0. Ne mislimo na rezultat današnje utakmice, već na “double-double”, trijumf u nacionalnom Superkupu i u prvom kolu državnog prvenstva.

Za takve snove ima jasnu sliku na javi, u stvarnosti. Modri u današnji sraz startaju onako kako su željeli startati u sezonu, u sastavu u kojem bi htjeli igrati u nadolazećim europskim kvalifikacijama.
U momčadi su zadržani svi superstarovi - Dominik Livaković, Bruno Petković, Luka Ivanušec i Josip Šutalo. U sudar s Hajdukom kreće se praktički s istom momčadi koja je završila prošlu sezonu, koja je uzela još jedan naslov prvaka i nastavila dominaciju na domaćoj sceni.

Trener Igor Bišćan ima, dakle, idealnu situaciju kad se radi o jurišu na prvi trofej u sezoni. Na pripremama u Sloveniji Dinamo je izgledao dobro, momčad ima glavu i rep, prepoznatljive konture igre, viziju i strategiju.

Vodio je trener na pripreme i mnoštvo mladih igrača, nametnuo se Petar Sučić, možda ga i danas u određenoj minutaži vidimo protiv splitskog Hajduka.

Modri bi svakako htjeli da pred svojim navijačima uzmu Superkup, bila bi to definitivno odlična najava sezone koje je pred njima, trijumf nad Majstorom s mora mogao bi usmjeriti rasplet događaja u HNL-u. Naravno, predstavljao bi i ogromnu psihološku prednost pred prvenstveni okršaj s društvom iz Splita sljedeće subote.

Dinamo je spreman za prvi El Croatico ove sezone, nedvojbeno očekuje veliku podršku navijača i - trčanje pobjedničkog kruga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 03:31