VOJKO BASIC Cropix
PRVE REAKCIJE

Bišćan: Dečki su bili fenomenalni, a taj mali je pokazao da zaslužuje šansu; Leko: Skidam kapu Dinamu

Igor Bišćan i Ivan Leko iznijeli su prve dojmove nakon derbija u Splitu
Piše: SNObjavljeno: 30. travanj 2023. 20:41

Nakon remija na Poljudu, i Dinamove potvrde naslova, Ivan Leko i Igor Bišćan podijelili su dojmove s derbija u programu MaxSporta. Trener Hajduka posebno je pohvalio obranu.

- Rezultat nije onakav kakav smo htjeli. Pripremali smo se za ozbiljnu utakmicu i pobjedu, bili smo stabilni, a obrana je možda bila i najbolja u zadnjih par utakmica. U napadu smo kreirali malo, ali ono što smo imali bile su dobre šanse i šteta što nismo zabili - rekao je Leko i naročito se zahvalio navijačima.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

- Čestitam igračima na fokusu i mirnoći, ali i ljudima koji su došli na 12 bodova zaostatka, bili uz ekipu, velika im hvala za to. podršku. Nemam kome što zamjeriti. Čestitam Dinamu, zasluženo su prvaci, kapa dolje. Cilj je dobro odraditi sezonu do kraja i onda vidjeti što dalje. Imamo zadnjih tjedana dobre treninge, odnosi u klubu su dobri, svi daju maksimum. To je baza za dalje i na bazi tog u budućnosti nas sreća može i pogledati.

"Trofej je trofej"

Leko je komentirao i poništeni gol Jana Mlakara.

- To bi možda otvorilo utakmicu. Često kažemo da je bolje ne zabiti, nego zabiti pa da je taj gol poništen, to uzme dosta psihološke energije. Ostaje žal što nismo gledali otvoreniju i zabavniju utakmicu za publiku.

Hajduku slijedi uskoro utakmica sezone - finale Kupa.

- Nama koji smo rođeni ovdje u krvi nam je ono "bolje biti deseti nego drugi", ali Hajduk u zadnjih 20 godina nije puno puta bio ni drugi. Kup nije prvenstvo, znamo da je to kao utješna nagrada, ali trofej je trofej. Siguran sam da ćemo u idućim utakmicama, pogotovo u finalu, biti pravi i dati sve za završetak sezone na najbolji način.

Igor Bišćan, očekivano, bio je zadovoljan zbog službene potvrde naslova.

- Naravno da smo sretni, čestitam svima koji su dali doprinos. Moj stožer i ja smo mjesec dana tu, puno toga je i prije odrađeno. Naravno, čestitke igračima, otkad sam ja tu dečki su fenomenalni i pokazali su da su s pravom prvaci. Odigrali su ozbiljno danas i onako kao što smo se dogovorili, nisu dovodili neodlučen rezultat u pitanje. Idemo sretni u Zagreb s novom titulom - rekao je Bišćan i komentirao igru Stefana Ristovskog na poziciji stopera.

- Bio je fenomenalan. Bili smo primorani poštedjeti Perića, koji zadnjih par utakmica ima zdravstvene probleme, nismo ga mogli na ovakvoj utakmici staviti u probleme, tako da smo se morali odlučiti za nešto drugo. Moharrami je pokrio desni bek, a mali Topić je zaslužio povjerenje i šansu, to je danas i pokazao. Odigrao je sasvim korektno, bio mu je to start za Dinamo na punom Poljudu. Naznačio je da bi mogao biti zanimljiv u nastavku karijere.

image
VOJKO BASIC Cropix

"Topić je primjer"

Dinamu je ovo četvrta uzastopna utakmica bez primljenog pogotka.

- Nije tajna da sam ja trener koji voli igrati ozbiljno i disciplinirano, to su osnove nogometa. Sve drugo donosi dodatnu vrijednost, dečki su to brzo shvatili i rezultat nije slučajan. Pokazuje se iz iskustva da ekipe koje žele pobjeđivati ne smiju primati puno golova, na tome ćemo graditi i dalje.

U idućim utakmicama dodatnu priliku dobit će mlađi igrači i oni koji nisu imali veliku minutažu.
- Sigurno će dobiti priliku, bilo je važno osigurati naslov i iz tog razloga. Svi će dobiti sada dobru minutažu i to me veseli, da vidim koliko tko može dati. Topić je primjer. Moramo svima omogućiti da pokažu kvalitetu.

Dinamu slijedi dvoboj protiv Osijeka.

- Pobjeda nakon dugo vremena sigurno će pozitivno utjecati na njih. No, mi smo prvaci i s tim gardom idemo dalje, igrati najbolje što možemo, a cilj je i dalje isti - zaključio je Bišćan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 09:15