Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
‘IGRE SKRIVAČA‘

Bivši dinamovac završio u hotelu s hajdukovcima pa im otkrio: ‘On vam je pravo krilo, brz je, a dijete Poljuda‘

Uvjerljivi lider Hrvatske nogometne lige priprema se u Umagu s bivšim dinamovcima koji su danas u Celju
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. siječanj 2024. 11:08

Bijeli su se aklimatizirali u Umagu. Stao je vjetar, nije više ni hladno kao proteklih dana. Dvaput dnevno treniraju hajdukovci na terenima pored hotela Coral. Uživaju u Istri, svojoj novoj destinaciji za zimski pripremni kamp. Godinama su odlazili u Antalyju, preciznije u Belek, ali zadnje dvije godine zimsku oazu pronašli su u Istri.

- Mi idemo u Belek, ali tek kada odigramo s Dinamom i Osijekom - kazao nam je Mihael Mikić.

Super Mika dijeli hotel s Bijelima. Pomoćnik je Damiru Krznaru u Celju, jesenskom prvaku Slovenije. Dometnuli smo Mikiću “samo šampioni u ovom hotelu”.

Odlični tereni

- Ha, ha... Dobro zvuči! Mi zaista imamo velike šanse s deset bodova ispred Olimpije, ali dugo je proljeće. Treba biti oprezan - poručio je Mikić.

- Olimpija više ne igra Europu, bit će Ljubljančani puno opasniji nego u prvom dijelu.

Ali, više nas je zanimalo kako Krznarov pomoćnik gleda na borbu u hrvatskom prvenstvu. Jer, Hajduk ima “plus sedam” u odnosu na Dinamo.

- Meni kao dinamovcu nije lako, ali za hrvatsko prvenstvo je dobro da je utrka za prvim mjestom postala tako zanimljivom.

Testirat će Celje u subotu i Dinamo, susrest će se Krznar i Mikić protiv svog nekadašnjeg kluba, a potom će u utorak zaigrati protiv Osijeka. Gledate li treninge Hajduka, upitali smo Mikića.

- Ne gledamo jer nalazimo se na različitim terenima. Oni su na gornjem, mi smo na donjem terenu. Moram naglasiti, tereni su zaista odlični.

Još nam je Mikić dodao da dobiva poruke od prijatelja “kako izdržavaš s hajdukovcima?”.

- Ma da, pitaju, šalju poruke kad su saznali da smo u hotelu s Hajdukom. Ali, mi imamo svog posla, koncentrirani smo na naše pripreme.

Mikić i šef Krznar prošle su godine bili u Mariboru, gdje su u nogometnu orbitu lansirali jednog jako zanimljivog igrača. Ivan Brnić je iz Dugopolja došao do Maribora, odakle je prošlog ljeta za 1,8 milijuna eura transferiran u Olympiacos.

- Ne igra trenutno previše, ali nije to ništa strašno. Brnić je odličan igrač, a koliko vidim Hajduk traži krilo. Brnić mi se doima kao pravo rješenje na lijevoj strani. Brz, a dijete je Hajduka - naglasio je Mikić.

Što bi rekli kupci dionica, “posjedujem, ali nikog ne nagovaram na kupnju”. Mikić je upoznao Brnića, dapače, kao igrač sličnih sklonosti prepoznao je u 22-godišnjem Makaraninu golemi potencijal.

- Trebalo mu je podrediti igru, a potom mu vratiti samopouzdanje. Uspjeli smo u tom naumu, s Krznarovim stožerom napredovao je od Dugopolja do Olympiacosa.

O krilnom napadaču pokušali smo razgovarati i sa sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom, koji je, naravno, “zakopčan”.

- Nema komentara - glasio bi neslužbeni prijevod Nikoličiusove mimike jer riječi nije ni bilo.

Bez komentara o Kaščuku

A je li Hajduku zanimljiv Oleksij Kaščuk, nekadašnja nada Šahtara, nije se Nikoličius očitovao. Ali, zato je veseo bio Dragan Blatnjak, kojeg smo podsjetili kako u kolekciji čuvamo njegov dres iz reprezentacije BiH.

- Volio bih da mi ga prodate jer nisam nijedan svoj dres sačuvao - kazao je Blatnjak.

Karoglanov asistent od Zadra preko Hajduka do Rusije imao je zanimljivu igračku karijeru. Potom se otisnuo u trenerske vode, pokušao sa samostalnim angažmanima u Zadru i Biogradu, ali svjetla velike pozornice obasjala su ga tek povratkom u Hajduk. U godinu dana puno je napredovao Blatnjak u trenerskom poslu, ali i Hajduk u cjelini.

U Umagu sada Bijeli traže novi iskorak, ali paze i na konkurenciju. Ne sumnjajte da će u subotu u Rovinju delegacija Hajduka gledati Jakirovićev Dinamo protiv najboljeg Slovenca, Krznarova Celja. Istra je dovoljno velika za dva hrvatska giganta, ali premala da bi se nešto sakrilo od konkurencije. Karoglan će ipak pokušati, budući da su Bijeli najavili zatvaranje dijela treninga u Umagu. Utakmice su otkrivene, treninzi “pokriveni”, zanimljiva predigra proljeću počela je na istarskom poluotoku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 11:09