Marko Livaja i Ivan Leko

 DUJE KLARIĆ/Cropix
FINALE KUPA

Bivši igrači Hajduka upozoravaju: ‘Šibenik je pokazao da zna igrati Kup. Čim dođu produžeci, nervoza raste‘

"Ne bih rekao da će to biti baš lagana pobjeda Hajduka", kaže Ante Miše
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. svibanj 2023. 16:17

Ante Miše s Hajdukom ima osvojenih pet Kupova, uključujući i dva iz bivše države. U srijedu navečer na Rujevici će nositi pehar ispred splitskog kluba na početku utakmice. Je li dvoboj jednosmjerna ulica ili ipak nosi neke zamke?

- Hajduk je izraziti favorit, složio bih se s većinom. Ne bih rekao da će biti baš lagana pobjeda. Hajduk je u dobrom rezultatskom nizu, standardizirali su Bijeli momčad, a s druge strane Šibenik koji je ispao iz lige, u lošem ukupnom trenutku. Kada te činjenice uzmemo u obzir, sve osim osvajanja trofeja Hajduka bilo bi iznenađenje i golemo razočaranje za sve koji vole bilu boju.

Kako vidite razvoj utakmice? Šibenik u obrambenom gardu?

- Očekivano je da se Šibenik vrati s 10 igrača iza lopte, čeka tranziciju. Ali Hajduk je bolji, bez obzira na trenutak prvog pogotka. Kada u momčadi imaš strijelce Livaju, Sahitija, Mlakara, Pukštasa koji drži ritam, kada imaš Krovinovića ne bi trebalo biti velikih problema - poručio je Miše.

Igor Musa s Bijelima je uzeo Kup 2000. godine u finalu kontra Dinama. Dvoboj sa Šibenikom gleda na jednostavan način.

- Ako gledamo i formu i momčad, i stanje u klubu, Hajduk je ogromni favorit, ali ne trebamo zaboraviti da je u pitanju Kup koji može ponuditi različite rasplete. Tim više što je Šibenik već pokazao da zna igrati Kup utakmice, zato ne smijemo u startu ni Šibenčane.

Gdje je šansa Hajduka, to većina zna, ali gdje je šansa Šibenika?

- Šibenčani sami znaju u kakvoj su situaciji, što momčad može ponuditi pojedinačno i ekipno. Njihov je trener najkompetentniji da vidi hoće li nas sve možda iznenaditi izlaskom u presing. Rezultati Šibenika su zaista loši u posljednjih mjesec i pol dana, ali tko zna, možda se momčad fokusira na jednu utakmicu Kupa. Sigurno nisu Šibenčani očekivali ovakav rasplet u prvenstvu. Ne znamo što je razlog padu koji nitko nije mogao predvidjeti, međutim, imaju Šibenčani povijesnu priliku. Nitko u hrvatskom nogometu nije ispao iz lige i osvojio Kup. Trenutno je Hajduk ogroman favorit, međutim u 90 minuta je sve moguće, a čim ugaziš u produžetke, nervoza raste, strpljenje i koncentracija imaju dvostruki značaj. Zato, koliko god nam se činilo da je Hajduk osvajač, ima protivnika i s druge strane - kazao je Musa.

Linker
20. travanj 2024 00:06