Zaboravljeni Grk Dimitrios Diamantakos

 ANTE CIZMIC Cropix
GRUPA 3D

Bivši prvotimci: Hajduk će pokušati sve da pronađe načine za rastanak s ovom trojicom igrača...

Dvojici ugovor istječe u ljeto 2023., jednome godinu dana kasnije. Iza svih je vrlo loša sezona...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. svibanj 2022. 16:28

Više od 20 igrača Hajduk je protekle sezone posudio u klubove po Hrvatskoj i inozemstvu, a u kategoriji najzanimljivijih svakako ulaze tri nekadašnja prvotimca, skupina 3D - Diamantakos, Dimitrov i Dolček.

Napadač Dimitrios Diamantakos je svakako najveće ime među posuđenim igračima. Danas gotovo zaboravljeni Grk početkom je siječnja u potrazi za golgeterskom formom otišao u izraelski Ashdod. Ali, uzalud.

Malo i ništa

Nije se naigrao, dapače, upisao je tek devet nastupa uz jedan zgoditak s naglaskom da je u posljednja dva mjeseca odigrao tek 45 minuta. Malo i ništa u klubu koji se borio za opstanak u Izraelu. Dobra je vijest, ako dobrih vijesti uopće ima u tom učinku, da je “desetka” Ashdoda zdrava i spremna. Diamantakos je svibanj proveo na klupi, bio je na dispoziciji treneru Ben Shimonu, ali ovaj ga očito nije vidio kao igrača kojemu bi povjerio minutažu na travnjaku. Ukupno je u proljetnoj polusezoni odigrao 350 minuta, nešto manje od četiri utakmice da je kojim slučajem igrao kompletne dvoboje od 90 minuta.

Kada uz statistiku iz Ashdoda dodamo i pet nastupa u HNL-u s 91 minutom na terenu, ukupno je Diamantakos cijele sezone upisao 14 nastupa i jedan pogodak u prvenstvenim dvobojima. Ugovor s Bijelima ima još jednu sezonu, do ljeta 2023. godine, a pritom će u raspletu njegovog statusa sigurno pomoći i činjenica da je kod Dambrauskasa odigrao jednu utakmicu. Prvu, kada je Litavac tek došao u Hajduk. Da, situacija je jednostavna, pitanje je samo modela rastanka.

image

Kristijan Dimitrov

VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Dimitrov je početkom veljače otišao u CFR Cluj odigravši u protekla tri i pol mjeseca tek jednu utakmicu. Ironično bi zvučalo kazati da je imao sjajan učinak jer je u tih 90 minuta zabio i pogodak, ali bio je to dvoboj bez značaja budući da je Dan Petrescu s Clujom već prethodno proslavio naslov prvaka.

Rumunjski klub ima i opciju otkupa ugovora Dimitrova, ali jasno da nije realno očekivati takav epilog kada je Bugarin cijelo proljeće prosjedio na klupi, a dijelom i tribinama. Dimitrov kao i Diamantakos također ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali jasno je da će se i kod bugarskog stopera tražiti način za raskid ugovora.

U širok konkurenciji

Sezonu duže, do ljeta 2024. godine, s Bijelima je vezan Ivan Dolček. Perspektivni 22-godišnji lijevi bek proljeće je proveo na posudbi u prvoligašu Famalicau. Upisao je osam nastupa s ukupno 165 minuta pritom ulazeći uglavnom s klupe. Kod Dambrauskasa je prethodno imao tek jednu minutu prošle jeseni, pa je zato i otišao na posudbu gdje je postigao jedan pogodak, ali nije se uspio ozbiljnije nametnuti.

image

Ivan Dolček

PAUN PAUNOVIC/CROPIX

No, u Hajduku ga možda i čeka mjesto u široj konkurenciji na lijevom beku ukoliko, primjerice, Čolina realizira transfer. Ali, generalno gledajući, tercet bivših prvotimaca u inozemnim posudbama nije profitirao, kao ni Hajduk u kojemu nisu igrali ni prošle sezonu.

Među ostalim igračima na posudbi učinkom se izdvojio 21-godišnji napadač Ivan Šarić, koji je u Radomlju u 34 nastupa zabilježio sedam zgoditaka i pet asistencija.

Dizanje sa začelja

Šarić je potvrđen za ljetne pripreme s Hajdukom, a korektno je u Radomlju odigrao i Ćalušić, pomogavši klubu da se sa začelja brzo podigne do sigurne zone. Čuić se oporavljao od ozljede, pa je shodno tom statusu propustio dio proljeća u slovenskom prvoligašu. Rijetki će od posuđenih dobiti šansu u Hajduku koji sljedeće sezone pretendira biti još jači, napasti Europu i nacionalnu titulu. Radomlje će i dalje biti destinacija za posudbu i usavršavanje za one koji ostanu u kadru Hajduka.

POSUDBE 2021./22.

Diamantakos (Ashdod)

Dimitrov (CFR Cluj)

Dolček (Famalicao)

Ćalušić (Radomlje)

Čuić (Radomlje)

Šarić (Radomlje)

Teklić (Varaždin)

Sentić (Varaždin)

Škaričić (Varaždin)

Šego (Varaždin)

Skorup (Šibenik)

Čubelić (Dugopolje)

Blagaić (Široki Brijeg)

Šošić (Zrinjski)

Lauš (Posušje)

Unušić (Kustošija)

Bekavac (Dugopolje)

Topić (Neretvanac)

Buljan (Neretvanac)

Bushaj (Croatia Zmijavci)

Baždarić (Cibalia)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 01:32