Brnić je na Poljudu odradio cijeli juniorski staž, a zaigrao je i za prvu momčad

 Ante Čizmić/Cropix
TRANSFER NA VIDIKU

Bivši talent Hajduka procvao nakon odlaska iz Splita, novom klubu mogao bi donijeti milijunsku zaradu

Sjajni 21-godišnjak je ove sezone zabio sedam golova i upisao devet asistencija
Piše: SNObjavljeno: 10. travanj 2023. 11:05

Ivan Brnić je u kolovozu 2021. godine raskinuo ugovor s Hajdukom i otišao u Dugopolje. U Splitu je igrao za B momčad, a onda u Dugopolju "eksplodirao" i kao najbolji igrač Druge HNL otišao u Maribor gdje se ubrzo nametnuo kao jedan od najboljih igrača. Slovenski prvoligaš ga planira prodati za milijune.

"Kad je došao bio je jedan od najprodornijih i najbržih igrača, ali brojke nisu pratile njegovu igru. Bio je više igrač širine i prostora nego krilo koje probija i asistira. Prodori mu nisu bili opasni i konkretni, ali sve je promijenio dolazak Damira Krznara", piše slovenska Nogomania pa nastavlja:

"Marko Božić, Marko Tolić i Josip Iličić su zaduženi za kreaciju, Žan Vipotnik za golove, a Brnić je postao jedan od najboljih igrača. Njegovi prodori završavaju asistencijama i udarcima. Očekuje se da u budućnosti bude važan igrač Maribora i zanimljiv za transfer."

Ove je sezone 21-godišnjak zabio sedam golova i upisao devet asistencija.

- Brnić raste iz utakmice u utakmicu. Ove godine je među naša tri najbolja igrača. Pokreće ofenzivne akcije koje završavaju Vipotnikovim golovima - rekao je Krznar.

Brnića ugovor s Mariborom veže još dvije godine, a sam ističe kako bi se volio jednoga dana vratiti u Hajduk u kojem je odrastao. U prvoj ekipi mu je priliku još prije tri godine dao Igor Tudor, no nakon njegovog odlaska je prebačen u B ekipu iz koje je otišao u Dugopolje za koje je zabio 11 golova i upisao šest asistencija.

Linker
18. rujan 2024 00:31