Gennaro Gattuso

 ANTE CIZMIC Cropix
ČUDNA ODLUKA

Bivši trener Bijelih poslao poruku Gattusu: ‘Ako taj dečko ne igra, Hajduk će izgubiti milijune‘

"Nije zadiranje u trenerov posao, ali zna se da je klupska egzistencija na prvom mjestu", kaže Luka Bonačić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. listopad 2024. 06:05

Iskusni stručnjak Luka Bonačić bez okolišanja je ponudio svoje razmišljanje na temu “gdje je zapeo Pukštas?”.

- Znate gdje je zapeo, tamo gdje se Livaja podigao. Netko se digne, a netko padne u formi. Kada je dobar rezultat, onda se gledaju samo oni koji su narasli, ali ima igrača koji nisu na prošlogodišnjoj razini. Jedan od takvih je Pukštas - kazao je Bonačić i nastavio:

- Mi sve gledamo kroz Livaju. Prošle je godine bio malo komotan, sada je Livaja došao u ruke Gattusa koji ima veći autoritet i Livaja je tamo gdje bi trebao biti. Ali zašto su drugi pali, to je pitanje za trenera.

Nije tajna da Hajduk i dalje želi realizirati transfer Pukštasa, jer klub živi od prodaje, stoga još više čudi da je na klupi.

image

Rokas Pukštas

BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

- Nije zadiranje u trenerov posao, ali zna se da je klupska egzistencija na prvom mjestu. Ne znam zašto u klubu ne postave prioritete. Nekoć sam i ja radio takve pogreške, to su “bube” nas trenera. Prije 25 godina sam iz momčadi izbacio Tudora, a kasnije se te sezone prodao u Juventus. Bio sam mlad i zelen. Nadobudan, imao sam svoje ideje. Treba Pukštasa vratiti i napraviti transfer ako već ima ponuda na tržištu. Za te novce može se dovesti centarfor koji nedostaje. Šteta, Hajduk gubi ako Pukštas ne igra, jer klub teško može živjeti bez pravih prodaja, a uz to se otvara i prilika za ulaganja. Pukštas je sigurno “prva udavača” za velike milijune.

Na kojoj poziciji ga vidite?

- Pukštasa bi stavljao na ofenzivnog veznog, više desno. Ima odličan tajming u šesnaestercu, izdržljiv je, može igrati od “šesnaest do šesnaest”. Nije playmaker, ali zna zabiti zgoditak. Bundesliga? Ima pravo birati, a slažem se da bi mu više odgovarala Bundesliga nego Serie A. Više snage i manje taktike nego u Italiji. U svakom slučaju, ne možeš mu kazati gdje će ići, moraš ga držati da je standardan. Ali, rezultat sve pokriva, s rezultatom će se sve iskristalizirati - poručio je Bonačić.

Linker
04. listopad 2024 10:20