Karlo Letica

 VLADO KOS/Cropix
TEŠKO RAZDOBLJE

Bivši vratar s Poljuda otvoreno o Hajduku: ‘Bio sam u minusu, htio potpisati ugovor, ali njih to nije zanimalo‘

Karlo Letica danas igra u švicarskom Lausanne-Sportu
Piše: SNObjavljeno: 06. siječanj 2024. 23:24

Bivši vratar Hajduka Karlo Letica gostovao je u popularnom Podcast Inkubatoru gdje je između ostalog govorio i o vremenu provedenom u Hajduku. Klub ga je nakon sjajne sezone, 2018. godine prodao u Club Brugge za tri milijuna eura.

Letica je naglasio kako je u tom razdoblju bilo „i dobrih i loših stvari“.

- Igrao sam na stipendijski ugovor. Bio sam voljan potpisati profesionalni ugovor. Ostao bih ili bi me poslije prodali za više. Bio sam otvoren, ali očito to njih nije zanimalo. Nisam dobio ponudu za profesionalni ugovor prije ponude za odlazak - započeo je Letica o odnosu s Hajdukom.

Tvrdi kako njegova financijska situacija nije bila toliko dobra kao što su mnogi mislili.

- Na kraju krajeva, jedan mjesec sam kupio više dresova i platio više putovanja da sam završio u minusu. Nije to bilo baš toliko bajno. Da, bio sam u super formi, nisam bio nestrpljiv, ali odgovor kluba je kasnio, ili nije uopće došao.

Letica je karijeru započeo u Omišu, a nakon Hajdukove akademije i transfera u Belgiju svoj put je preko rumunjskog Cluja i Hermannstadta pronašao u švicarskom Laussane-Sportu.

Objasnio je i kako je taj transfer ostvaren te da mu je ogromnu pomoć pružio bivši reprezentativac Hrvatske Ivan Klasnić, koji je sa sadašnjim trenerom švicarske momčadi, Ludovicom Magninom, svojevremeno igrao u Werder Bremenu.

- To se tako brzo dogodilo, čak mi je bilo i malo sumnjivo. Već sam poznavao Klasnića i nazvao me. Pitao me jesam li zainteresiran za Švicarsku i da će me spojit s trenerom. Kroz par sekundi, u poziv se spojio trener. Trener je izrazio želju za mojim dolaskom te rekao da se uklapam u profil koji traže. Na prvu nisam vjerovao, ali kad su krenule ponude shvatio sam da je ozbiljno i već kroz dva-tri dana se sve završilo - zaključio je Letica.

Letica ove sezone ima 13 nastupa i tri utakmice bez primljenog gola. Većinu utakmica je u početnoj postavi i prvi je vratar švicarske momčadi koja se nalazi na desetom mjestu nakon 18 odigranih kola.

Linker
26. travanj 2024 15:18