TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
PRORADILE EMOCIJE

Bomba s Poljuda, Bijeli neočekivano dobili veliko pojačanje! Ispunio želju navijača i vratio se u Hajduk

Čini se da je humanitarni turnir Četiri kafića bio koban za Šibenikove ambicije
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. siječanj 2022. 16:06

Marin Jakoliš (25) vraća se na Poljud! Već sutra bi se trebao staviti na raspolaganje treneru Dambrauskasu, koji je tako možda i neplanirano dobio prvo zimsko pojačanje. Jakoliš je proteklu polusezonu proveo igrajući za Šibenik, uz sjajan učinak. Zabio je čak 10 golova, uz pet asistencija u 19 kola.

Kad pričamo o neplaniranom pojačanju, morate znati da je Jakoliš već imao usmeni dogovor sa Šibenikom, koji ga je imao pravo otkupiti od Splićana za 250.000 eura. Šibenčani su imali rok do 31. prosinca, a posao se već činio završen. Novi ulagač Marino Jurić pripremio je novac za krilnog napadača, svjestan da na njemu financijski može samo profitirati, jer Jakoliš u ovom trenutku na tržištu vrijedi barem tri do pet puta više.

Međutim, čini se da je humanitarni turnir Četiri kafića bio koban za Šibenikove ambicije. Jakoliš je na turniru zaslužio rijetko viđene ovacije prepune dvorane, koja mu je skandirala da se vrati na Poljud. Emocije su očito proradile i Jakoliš je prije nekoliko dana Šibeniku javio da se želi vratiti u Hajduk. Na Šubićevcu mu nitko nije pravio problem, jer u klubu su stava da žele ispoštivati želju igrača, posebno zato što je jesenas nosio momčad na svojim krilima te je doveo do toga da rezultatski mirno čeka nastavak prvenstva.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Prije nekoliko dana pisali smo o tome da bi Jakoliš u šibenskom izdanju sigurno bio pojačanje za Hajduk, ali smo i naglasili da na njegovoj poziciji lijevog krila igra Stipe Biuk (19), najvrjedniji poljudski eksponat, izvanserijski talent s kojim klub ima velike planove. Biuk je imao skromniju jesen, ali teško je vjerovati da bi ga Dambrauskas mogao postaviti na klupu kako bi Jakoliša gurnuo u prvi plan. Je li Jakolišev povratak na Poljud znak da je Stipe Biuk blizu odlaska? U tom bi slučaju Jakoliševe akcije drastično porasle.

Jakoliš doduše može odigrati i na desnom krilu, ali pravi bi grijeh bio tamo gurati igrača koji je u Hajduku potpuno izgubio samopouzdanje baš zbog toga što ga se selilo na nekoliko pozicija. Na Poljud je iz Admire došao kao centarfor, pa je igrao desnog krilo, desnog beka, a kod Tudora i lijevog bočnog. Da bi svi zajedno spoznali kako je pozicija lijevog krila ona na kojoj Jakoliš može dati najviše.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Nikoličius je jesenas pažljivo tražio i krilnog napadača kojeg bi doveo u klub, ali s vremenom su prioriteti postali centarfor (Kalinić), pričuvni desni bek, brzonogi stoper te jedan vezni igrač, po mogućnosti "box tu box" profila. Jakoliš u pravom izdanju sigurno može samo osnažiti konkurenciju u svlačionici, ali ako neće imati minutažu i status, bojimo se da bi povratak u Hajduk dijelom mogao poništiti sve što je dobro napravio u Šibeniku.

Vidjet ćemo što će donijeti sljedeći dani, a posebno pripremne utakmice koje Splićane čekaju u Portugalu. Tamo će već biti jasnija vizija koju Dambrauskas ima po pitanju Marina Jakoliša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 00:54