Još uvijek se ne zna hoće li Martin Baturina biti spreman za derbi

 GORAN MEHKEK Cropix
NOVI SPORTCAST

‘Brekalo ne radi razliku u Hajduku, a Dinamu prijeti ogroman hendikep, jer tog igrača ne može nadoknaditi!‘

U novom izdanju Sportcasta pričali smo o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji te derbiju između Hajduka i Dinama
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 27. ožujak 2024. 20:39

Dvije su velike nogometne teme ovih dana u hrvatskom sportskom eteru. Hrvatska nogometna reprezentacija je osvojila prijateljski turnir u Egiptu, a u subotu slijedi veliki derbi u SuperSport HNL između Hajduka i Dinama. O te dvije teme razgovarali smo u novom izdanju Sportcasta u kojem je gostovao nogometni trener Domagoj Abramović, a u studiju je bio i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola. Počeli smo s Vatrenima.

- Prva utakmica je izgledala katastrofalno - loša igra, bez gledatelja, bez atmosfere, ali protiv Egipta je izgledalo drukčije, a neki igrači su dobili puno poena kod Dalića. Recimo, Pongračić zadnji put kada je bio u sazivu reprezentacije nije izgledao dobro i mislio sam da je prekrižen. No, on je u međuvremenu otišao u Italiju, očito se tamo pronašao i stvarno je dobro izgledao. Pjaca je protiv Egipta podsjetio na svoje dane prije ozljeda i načinom na koji je odigrao, kao pravo krilo, s ovom izvedbom napravio možda najveći iskorak da bude na Euru. Vlašić je nakon gotovo tri godine zabio gol za reprezentaciju, odigrao jako dobro i potvrdio da je on igrač koji ne može dobro funkcionirati kao krilni igrač nego se najbolje snalazi u veznom redu, najviše kao ofenzivni vezni, ali može igrati i ‘osmicu‘ - elaborirao je Šola.

Abramović je, pak, istaknuo važnost da ovakvih utakmica ipak nema previše. Od prijateljskih utakmica važnija je Liga nacija.

- Na početku su svi bili protiv Lige nacija, ali ona je puno bolja nego prijateljske utakmice, a vidjeli smo to i protiv Tunisa. Svaki igrač će više dati od sebe kada se igra za nešto, kada postoji neki trofej. Tu je problem i s ozljedama jer je uvijek teško kad se igrač ozlijedi na prijateljskim utakmicama.

Bivšeg napadača Dinama smo pitali i za očekivanja od velikog derbija koji se igra u subotu.

- Prvi put ne znam što bih očekivao jer u ovoj sezoni jedni druge vraćaju u život. Ovo se nikada nije dogodilo u povijesti HNL-a. Godinama se na Poljudu igra tvrdo, ratnički, pomalo negledljivo i svi idu na sigurno. Opet očekujem takav derbi, 0:0. To nikome ne paše osim Rijeci, ali ne vjerujem da će se bilo koja momčad otvoriti bez obzira na to što pobjeda treba i jednima i drugima.

Obje momčadi zaostaju u borbi za naslov prvaka za Rijekom pa je logično pitanje tko ima veći pritisak.

- Veći pritisak ima Hajduk. Ako Hajduk ne dobije utakmicu onda ispada iz utrke za naslov, a i ovako dosta zaostaje za Rijekom - četiri boda i još ide na Rujevicu. Dinamo je u malo boljoj situaciji ako remizira iako i oni idu na Rujevicu. I jedni i drugi moraju pobijediti samo što Hajduk ima pritisak 10/10, a Dinamo 9,5/10. Tko izgubi ispada iz utrke za naslov, a u slučaju remija se obje momčadi udaljuju iz utrke. Dok su se Dinamo i Hajduk klackali iz kola u kolo, Rijeka je uhvatila sjajan kontinuitet i nalazi se u poziciji da bude prvak. Dok su se dva pijetla čerupala, oni su iskoristili priliku - rekao je Šola.

image

Domagoj Abramović, Emir Fulurija i Robert Šola

SPORTSKE NOVOSTI

Komentirali smo obje momčadi po linijama, ali smo istakli dva igrača, prvo Josipa Brekala.

- Ako takav igrač dolazi u HNL iz Fiorentine, on mora raditi razliku. Je li on do sada napravio razliku? Nije. Ne mora on zabiti gol ni asistirati, ali ako pet puta probije stranu i napravio dobro ubacivanje, bit će opasan, Ja to do sada nisam vidio - smatra Abramović.

Dinamo bi mogao igrati bez Martina Baturine što bi se sigurno osjetilo u njihovoj igri.

- Bit će ogroman hendikep za Dinamo ako neće biti Baturine. On je već sad igrač reprezentativne klase i on je kao takav velika prevaga u HNL-u i Dinamo takvog igrača nadoknaditi - rekao je Šola, a Abramović dodao:

- Dinamo u vezi nema takvog igrača osim Baturine. Svi su ostali sporiji, a on u prva dva-tri koraka napravi višak. U Dinamu nema prave zamjene za njega.

Detaljniju analizu nastupa Hrvatske u Kairu, kao i kompletnu najavu derbija pogledajte u cijelom Sportcastu:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. travanj 2024 22:11