Marijan Budimir

 Vojko Bašić/Cropix
RIJEČ TRENERA

Budimir: Da, jedanaesterac je bio glup i nepotreban, ali nemojte razapinjati Vuškovića

"Osjećamo se kao hrvatska reprezentacija kada je izgubila finale Svjetskog prvenstva"
Piše: Jurica Radić iz ŽeneveObjavljeno: 24. travanj 2023. 21:47

Marijan Budimir, trener Hajduka, priznao je nakon Hajdukovog poraza od AZ-a (0:5) da njegovi igrači nisu imali svoj dan.

- Nismo pokazali energiju koju smo inače imali. Nismo bili mirni na balunu, gubili smo dvoboje. Znao sam da je teško igrati naše utakmice u Europi. Čekamo tranziciju, puno trčimo. Da se igralo za 10 dana, bili bismo konkurentniji. Nismo bili dobri, Alkmaar je zasluženo pobijedio.

Na pitanje o kaznenom udarcu, odgovorio je:

- Nemojte razapinjati Vuškovića, iako je taj jedanaesterac preokrenuo susret. Držali smo 0:0 i čekali dogovor u poluvremenu. Vušković je mlad, dogodilo mu se, iako je jedanaesterac glup, nepotreban. Imali smo ipak u drugom dijelu dvije šanse Antunovića i Pukštasa, ali kada su oni zabili drugi gol, kada im se otvorio prostor, kada je ušao i taj odlični Meerdink, došlo se do 5:0. Je, ružno...

image

Budimir je nakon utakmice tješio Vuškovića

Vojko Bašić/Cropix

Dok su jedni radili presing, nastavio je Budimir, drugi bi se vraćali.

- Nismo se više mogli skupiti, a protivnik je grupa s paklenim napadačima. Spremili su se Nizozemci za nas, imali su rješenja za našu tranziciju. Naša energija nije bila prava, nismo imali onu drskost, pozitivu koja nas je krasila i zato smo izgubili.

Premda su igrači Hajduka sada najviše tužni i razočarani, dodao je da će s odmakom vremena "svi biti ponosni na naš europski put".

- Hajduk je drugi u Europi. To će nam biti jasnije kroz dan-dva. Kada ti nemaš energije, kada nemaš snage, ogromna je potrošnja i fizička i psihička. Jedan korak smo stalno bili prekasni. I onda s tribina izgleda kao da se branimo. Na početku drugog dijela je bilo kako bi trebalo biti. Alkmaar je bolja momčad, ali mi smo zaista ponosni.

Budimir će zaključiti:

- Osjećamo se kao hrvatska reprezentacija kada je izgubila finale Svjetskog prvenstva. Budeš tužan, ali sutra će nam biti lakše. Doček? Nisam pristalica dočeka kada izgubiš, ali to je više zbog igrača, da vide kako je ljudima stalo. Žao mi je naših navijača, možda smo ih malo razočarali, ali njihova pjesma i podrška puno nam znači. Prepoznali su trud cijelog kluba.

Linker
30. travanj 2024 10:01