VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
REAKCIJE NAKON DERBIJA

Budimir: ‘Da smo zabili pet minuta prije, pobijedili bismo‘; Senzen: ‘Drugi žuti nas je ubio‘

‘Lokomotivi smo zabili u 91. Dinamu u 94. to je naša ekipa, nogomet ti mora vratiti kada si pošten‘.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. svibanj 2023. 14:11

Juniori Hajduka su pogotkom u sudačkoj nadoknadi izvukli veliki bod protiv Dinama i sada drže ključeve bitke za naslov u svojim rukama. U infarktnoj završnici, junak Krešimir Nazor zabio je za 1:1, pa Hajduk četiri kola prije kraja prvenstva ima dva boda manje, ali i utakmicu više od Zagrepčana.

image

Marijan Budimir

VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Trener Hajduka Marijan Budimir morao je biti zadovoljan.

- Da mi je netko ponudio remi prije utakmice, ne bih bio zadovoljan. Ovako, kada na kraju zabiješ u 90. minuti, jasno je da si zadovoljan. Momčad je po tko zna koji put pokazala karakter, želju, potvrdila da ne odustaje do kraja. Uspjeli smo uzeti bod, ostala je otvorena utrka za naslovom. Preostale su četiri utakmice koje moramo sve dobiti. Početak utakmice? Spremali smo jednu taktiku, jer smo mislili da će igrati Rukavina, zato su nam u prvih 15 minuta radili probleme sa Vrbančićem. Promjenom u 4-2-3-1 do poluvremena uspjeli smo vratiti dominaciju. Nakon crvenog kartona igrali smo na sve ili ništa, da smo zabili pogodak pet minuta ranije, dobili bi utakmicu. Tjelesno smo bili moćniji u finišu. Lokomotivi smo zabili u 91. Dinamu u 94. to je naša ekipa, naše zajedništvo i nogomet ti mora vratiti kada si pošten. I prije utakmice s Dinamom, sve je ovisilo o nama, znali smo da bi s pobjedom puno riješili. Ovako, svaka sljedeća bit će neizvjesna. Atmosfera? Publika te nosi na ludilo, podsjeća na Stari plac.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

image

Ivan Senzen

VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Trener Dinama Ivan Senzen nije bio previe razočaran konačnim rezultatom.

- Čestitke objema momčadima na dobrom derbiju u lijepom ugođaju. Podjela bodova došla je iz toga što smo mi na trenutke bili dobri, a na trenutke Hajduk. Drugi žuti nas je "ubio", bili smo prisiljeni na branjenje i na kraju nismo uspjeli sačuvati pobjedu. Atmosfera? Prekrasno, daj bože da je ovako na svakoj utakmici. Za nas pomalo čudno, igrali smo pod pritiskom, ali odlična atmosfera. Šampionska utrka? Bodove ne možeš unaprijed planirati, svaku sljedeću idemo skupljati bodove do kraja pa ćemo vidjeti kako ćemo završiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 06:49