Vojko Bašić/Cropix
FEŠTA U DORTMUNDU

Budimir: Prvi put u životu nisam mogao gledati. Idemo biti prvaci! Capan: Evo što mi je prošlo kroz glavu

Mladi igrač Hajduka komentirao je i dosuđeni penal za BvB: Ni p od penala, ali nema veze
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. ožujak 2023. 22:19

Kakva veličanstvena noć za mlade hajdukovce. ‘Bili tići‘ poletjeli su prema povijesnom dosegu polufinala Lige prvaka, gdje ih 21. travnja u Nyonu čeka sastav Milana. Hajduk je nakon 1:1 remija s Borussijom Dortmund slavio 9:8 u raspucavanju penala, djelovalo je da nikada neće završiti... Evo prvih dojmova s Westfalena, gdje je Hajduk, uzevši u obzir nevjerojatnu podršku Torcide, igrao na "domaćem terenu".

image
Vojko Bašić/Cropix

Pred mikrofone je stao Marko Capan, mladić kojeg smo ove sezone imali priliku upoznati i u SuperSport HNL-u. Što mu je prolazilo kroz glavu dok je išao prema bijeloj točki kao peti, na kraju ipak ne i presudni izvođač?

- Uh, ono ispadanje protiv Atletica prošle godine, razmišljao sam da to sada ne smijemo dopustiti. Stvarno sam presretan, izgubio sam glas. Torcida? Jednostavno su najbolji, drugih riječi nema, ovo što su nam pripremili dolaskom iz Splita je prava ludnica. Mi smo ipak juniori - rekao je, a onda su ga pitali što kaže na kazneni udarac u korist Borussije Dortmund u 76. minuti, koji je Julian Rijkhoff iskoristio za izjednačenje, a skrivio ga je - večeras svejedno besprijekorni - Tomislav Arković.

- Ni p od penala, ali nema veze - prokomentirao je Capan u odličnom raspoloženju.

Potom se oglasio i trener juniora Hajduka Marijan Budimir.

- Svaka čast momcima i stožeru na pripremi ove utakmice. Na kraju nam je trebalo sreće, a i nismo ju baš imali na terenu. Prečka u zadnjim minutama... Prvi put u životu nisam mogao gledati zadnji penal - otkrio je, pa nastavio s analizom:

- Znali smo da moramo odigrati obranu na maksimalnom nivou kao protiv Cityja, što smo uspijevali veći dio utakmice. Žao mi je što smo ih možda respektirali kad smo imali loptu u nogama. Možda nam je falio zadnji pas ili smo imali višak dodira, međutim, momcima kapa do poda. Bili su umorni i izdržali cijelu utakmicu.

image

Torcida

Vojko Bašić/Cropix

Ni Budimir nije ostao "imun" na uzavrelu atmosferu u režiji Torcide.

- Prepoznali su naš trud i rad. Najveća nam je pohvala čuti ‘Ovo je Hajduk‘. Našim navijačima malo je potrebno da se "zapale", a i prošle godine smo im dali razloga za slavlje.

Potom je Budimir optimistično najavio ostatak europskog pothvata mladog Hajduka.

- Još nije gotov, idemo u Nyon, a uz malo sreće idemo ovo osvojiti, idemo biti europski prvaci!

Linker
06. svibanj 2024 01:24