VOJKO BASIC/ CROPIX Cropix
OVO JE HAJDUK

Budimirova dico, BVB! Bog vas blagoslovio za sve što ste napravili, a sad pravac Nyon

Marijan Budimir, njegov stožer i njegovi ratnici zaslužuju samo duboki naklon, do poda
Piše: Ivan Renić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. ožujak 2023. 06:06

Ovo je Hajduk! S tom ćemo rečenicom početi i završiti ovaj tekst. Jer drugačije ne može. A sad, pravac – Nyon! Marijan Budimir, njegov stožer i njegovi ratnici zaslužuju samo duboki naklon, do poda!

Borussija je pritisnula. Ali s Borussijom se moglo! Izveo je Budimir na teren postavu gotovo identičnu poput one koja je krenula protiv Manchester Cityja na Poljudu. Jedina promjena bio je ulazak Marka Capana umjesto Noe Skoke, piše Slobodna Dalmacija.

Petoricu je postavio u zadnju liniju. Kada su bili obrani formacija je glasila 5-4-1, dok bi se u napadu to privremeno transformiralo u 3-4-3. Kavelj je bio taj koji je spajao linije, od napada do obrane.

Postavka je, dakle, bila ista. Pobjednička kombinacija koja je funkcionirala protiv Građana nije se mijenjala. A zašto i bi? Defenzivnija je to inačice igre Hajdukovih juniora. Ali drugačija nije ni mogla biti protiv ovakvog suparnika. Juniori Borussije u domaćem su prvenstvu neporaženi već pune dvije godine, pohvalili su se iz kluba.

Imali su domaći posjed lopte na svojoj strani, pa i par poluprilika na početku utakmice. Hajduk se opredijelio na vrebanje iz kontranapada, ali kako je utakmica odmicala Bijeli su postajali sve slobodniji i hrabriji.

Tako je u 15. minuti Vrcić ispremiješao obranu Borussije, ali nije se, nažalost uspio namjestiti na šut. Učinio je to zato Brajković u 21. minuti. Sjajno se izvukao na ljevicu, tukao, ali lopta je otišla malo pored gola.

- Ma, nisu oni išta bolji od nas – komentirali smo međusobno na tribini. I to taman u trenutku kada je Capan uputio dugu loptu na Antunovića, a sudac odsvirao kraj prvog dijela.

Negodovanje navijača Bijelih brzo se pretvorilo u pljesak „tićima. A imali su što i slaviti u nastavku. Borussija nije bauk, uvjerili su se Bijeli. Brajković je nabacio, a Antunović sjajno trznuo i lopta je odsjela u same rašlje. Poput Drogbe u finalu Lige prvaka trznuo je Antunović i pogodio. Kakav igrač, kakva devetka!

Borussia je do kraja uspjela izjednačiti. Uslijedio je rasplet s bijele točke. Ovakav spektakl i nije mogao završiti ikako drugačije. Ma, nikako osim prolaskom Hajduka. Buljan je obranio taman jedan koliko je i bilo potrebno, a Kavelj neumoljivo realizirao odlučujući. Kakve momčine, kakav stav, kakav govor tijela... Budimirova dico, BVB – Bog vas blagoslovio za sve što ste napravili! Ovo je Hajduk!

Linker
07. svibanj 2024 13:19