Bakljada Torcide na utakmici Hajduk - Gorica

 TOM DUBRAVEC Cropix
SPLIĆANI PUNE BLAGAJNU

Čak je pet klubova kažnjeno zbog navijača u prošlom kolu HNL-a, Hajduk opet najgore prošao

Pomno su zabilježene sve baklje, neprimjerena skandiranja i sve ostalo što je bilo sporno u 17. kolu
Piše: SNObjavljeno: 06. prosinac 2023. 16:13

Disciplinski sudac SuperSport HNL Alan Klakočer kaznio je pet klubova zbog izgreda navijača u 17. kolu prvoligaškog natjecanja. Opet je najveću kaznu dobio Hajduk, a Klakočerovo objašnjenje prenosimo u cjelosti:

GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 17. kola Slaven Belupo - Dinamo gostujući navijači, smješteni na zapadnoj tribini, u 66. minuti zapalili pet baklji i jednu bljeskalicu te bacili jednu petardu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 700 eura.

NK Slaven Belupo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 17. kola Slaven Belupo - Dinamo gostujući navijači, smješteni na zapadnoj tribini, u 66. minuti zapalili pet baklji i jednu bljeskalicu te bacili jednu petardu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 670 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 17. kola Hajduk - Gorica domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, od 11. do 16. minute zapalila tri baklje, od 25. do 27. minute osamnaest baklji, u 41. minuti četiri baklje, te od 62. do 64. minute zapalila četrdeset baklji, četiri bljeskalice i jednu dimnu kutiju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 7.000 eura.

NK Osijek se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici 17. kola Osijek - Rijeka domaći navijači u 68. minuti na južnoj tribini zapalili trideset baklji, dok su gostujući navijači na sjevernoj tribini u 26. minuti zapalili jednu baklju i jednu petardu te u 61. minuti dva stroba, dvije baklje i dvije petarde, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.300 era.

Kažnjava se i zato što su domaći navijači na istočnoj tribini u dva navrata, u 65. i 88. minuti, skandirali sucu utakmice “Cigane, Cigane“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.200 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 6.200 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 17. kola Osijek - Rijeka gostujući navijači (Armada) na sjevernoj tribini u 26. minuti zapalili jednu baklju i jednu petardu te u 61. minuti dva stroba, dvije baklje i dvije petarde, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 700 eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 06:39