DUJE KLARIC Cropix
PIŠE ROBERT ŠOLA

Ćorluka treba pomagati Daliću, ne mu stvarati nepotrebne probleme! No, uvjeren sam da mu Livaja nije zamjerio

Čarlijeve izjave nisu stoga unijele nemir u svlačionicu Vatrenih, i neće ostaviti značajniju štetu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. lipanj 2022. 09:49

Postoji puno načina na koje se čovjek može izraziti. Vedran Ćorluka nije pričajući o Marku Livaji kao najvećoj HNL zvijezdi izabrao najsretniji. I to je njegov krimen. Kad prihvatiš posao u reprezentaciji, tada moraš dobro paziti što govoriš, posebno kad pričaš o klubaškim stvarima. I reprezentativcima koji dolaze iz tih klubova.

Zlatko Dalić je, primjerice, hajdukovac. Može li Ćorluka zamisliti da Dalić javno kaže da mu je Krovinović veća zvijezda od Mišića? Zato što je Krovinović igrač Hajduka, a Mišić Dinama. I može li zamisliti lavinu koja bi nastala nakon takvih riječi?

image
ANTE CIZMIC Cropix

Naravno, Dalić je iskusan trener, predobro zna kakve posljedice mogu povući riječi koje olako pustiš u eter. I zato je rutinski odreagirao na novinarsko pitanje da prokomentira Ćorlukine riječi prema kojima su njemu kao dinamovcu Livaković i Oršić zvijezde, a ne Livaja. Dalić je odgovor mudro zaobišao. Što mu neki danas guraju pod nos. A što je trebao reći? Da to nije istina, da je Livaja veća zvijezda od Oršića i Livakovića? Ili da se Ćorluka ne treba na takav način petljati u nešto što mu može donijeti samo probleme u životu?

Bi li korektno bilo da Dalić javno kritizira svog pomoćnika zbog nespretnih izjava? U kojima - budimo iskreni - nije bilo nimalo namjere, zločestoće ili bilo čega sličnoga. Ćorluka je samo rekao ono što mu je u srcu, onako navijački. I to će potpisati praktički svi navijači Dinama.

Ćorluka, međutim, nije navijač. I sada već dovoljno dugo nije ni igrač, nego pomoćni trener, koji je posao dobio i prihvatio ga kako bi pomogao izborniku, te mu u mnogim situacijama čuvao leđa. A izjave koje je dao Daliću mogu samo stvoriti probleme tamo gdje ih ustvari i nema.

Uvjeren sam da Marko Livaja ništa ne zamjera Vedranu Ćorluki. Livaja je preveliki hajdukovac da se ne bi mogao staviti u kožu velikog dinamovca kakav je očito Vedran Ćorluka. I shvatiti da u njima nije bilo zle namjere, a još manje želje da na bilo koji način umanji Livajino nogometno majstorstvo. Dapače, Ćorluka ga je jasno istaknuo rekavši da je odličan igrač i reprezentativac, te da je donio Hajduku novu dimenziju i kvalitetu. Ćorlukine izjave nisu stoga unijele nemir u svlačionicu Vatrenih. I neće ostaviti nikakvu značajniju štetu iza sebe.

Nadajmo se tek da će Ćorluki pomoći u trenerskom odrastanju. I prihvaćanju pravila koje takav posao vuče za sobom...

Linker
20. travanj 2024 11:20