Mario Cvitanović i Marko Lozo bili su naši gosti

 HANZA MEDIA
PLAVI I BILI KUT

Cvitanović: Dinamo je napravio veliku pogrešku; Lozo: Mislim da će se Livaja na kraju ispričati!

Utakmicu između Dinama i Hajduka za Sportske novosti su komentirala dva hrvatska nogometna stručnjaka.
Piše: SNObjavljeno: 07. prosinac 2021. 13:01

Najveći hrvatski nogometni derbi, onaj između Dinama i Hajduka, i dalje je glavna tema svih sportskih priča. Splićani su u Maksimiru pobijedili s 2:0 i tako produbili krizu zagrebačke momčadi koja je uoči ovog meča promijenila trenera te je utakmicu umjesto Damira Krznara vodio Željko Kopić.

No, Kopić nije uspio doći do pozitivnog rezultata, a nekadašnji trener Dinama Mario Cvitanović smatra da je Dinamo pogriješio u procesu imenovanja novog trenera.

"Mislim da je trener određen na krivi način. Neću reći da je Kopić pogrešno rješenje, ali mislim da je pogrešan modus na koji je on predstavljen. Ako bi trener trebao napraviti šok, a ti ga predstaviš za pet utakmica zvao se on Željko Kopić ili Jose Mourinho, to je pogrešno s aspekta kakvu poruku šalješ prema igračima i na koji način ti igrači gledaju na tu situaciju. Koliko oni mogu biti požrtvovani i lojalni prema tom čovjeku ako znaju da je on tu samo sljedećih pet utakmica", upitao se Cvitanović.

Uz trenersku promjenu glavna tema nakon derbija bio je Marko Livaja, odnosno njegova sjajna igra u derbiju, ali i neprilično ponašanje na dočeku igrača Hajduka u Splitu.

"Prije je Hajduk morao stvoriti 5-6 prilika da bi postigao gol, a kada imaš ovakvog igrača poput Livaje, onda ti je dosta jedna prilika ili poluprilika da padne gol", rekao je nogometni trener Marko Lozo te dodao:

"Svakako je pogriješio s tom pjesmom. Mislim da nije bilo potrebe za tim. Mi poznajemo Marka Livaju iz onih dana kad je bio problematičan, a ovo što on trenutno radi je pokazao da je sazrio kao osoba i kao igrač i kao sportaš. Ovo me je baš neugodno iznenadilo i mislim da je i on svjestan toga, da će se ispričati", rekao je Lozo.

Što su još Cvitanović i Lozo rekli o utakmici Dinama i Hajduka pogledajte u našem videu:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 00:40