Ivan Pudar

 SRDJAN VRANCIC Cropix
BIVŠI IGRAČ BIJELIH

‘Da sam ja trener Hajduka, izričito bih tražio da mi dovedu tog igrača iz HNL-a. Navijači trebaju otvoriti oči‘

Osvrnuo se na utakmicu s Lokomotivom, mlade adute i planove splitskog kluba
Piše: Toni Bilić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 26. svibanj 2024. 11:39

Utakmicu Hajduka i Lokomotive za Slobodnu Dalmaciju je komentirao nekadašnji hajdukovac Ivan Pudar.

- Bila je to svjetska revija autogolova, utakmica s puno golova i dosta prilika. S obzirom da susret nije imao rezultatski značaj, Hajduk je odigrao rasterećeno. Neki igrači poput Brekala i Sahitija su uvijek profesionalni. Pozitivno me iznenadio mladi Jurak na lijevom beku. Domaćini su željeli nešto učiniti, ali, nakon što su izgubili izglede za četvrto mjesto i plasman u Europu, njihovi igrači su očito jedva čekali odlazak na odmor. Kad su primili četiri gola, pokušali su se vratiti, ali nisu uspjeli.

Trajkovski je zabio hat-trick, on je špic koji se šulja i čeka grešku protivnika. Da sam trener Hajduka, izričito bih tražio da se dovede Mierez iz Osijeka, to je igrač koji ima 27 godina i veliku kvalitetu za našu ligu. S obzirom koliko se novca potrošilo na neke igrače koji niti ne igraju, jeftinije bi se prošlo da je umjesto tih igrača kupljen Mierez.

U ovoj završnici sezone puno je djece dobilo priliku zaigrati za Hajdukovu prvu momčad. „Bijeli“ na spisku imaju 39 igrača, a jedva su skupili klupu za utakmcu u Kranjčevićevoj. To je toliko loše, neprofesionalno da nemam riječi. Puno je ozlijeđenih, ali pitanje je koliko je od toga stvarno ozlijeđenih. Vidljivo je da u Hajduku ima puno problema, ne znam ima li ih tko riješiti, jer u klubu su ljudi koji se bave financijama, dionicama, a malo je onih koji se bave nogometom.

Momčadi fali igra, kroz igru i prekidi, a fali i disciplina, kako na terenu, tako i van terena. Mlade igrače se u ovim zadnjim utakmicama ubacivalo jer je ionako sve propalo, čini mi se da tu nema nikakvog plana. Klub strašno kasni u realizaciji, trebalo se do sada već znati tko će biti trener u novoj sezoni. Ne kažem da to mora biti domaći čovjek, nisam protiv stranaca. Ja sam, naprimjer, bio za Tramezzanija, koji mi se svidio kao trener. No, on je jedan, a stranaca je bilo puno.

Navijači bi trebali otvoriti oči. Treba nam zdrav klub, u kojem igrači igraju, navijači navijaju, a dužnosnici vode klub. Od euforije i dobrih rezultata, došlo se do potpunog raspada. Malo je vremena, brzo će doći pripreme i novo prvenstvo - zaključio je Pudar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. svibanj 2024 11:41