Hajduk je teže od očekivanog prošao Dragovoljac

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
VELIKI PROBLEMI U SPLITU

Dambrauskas od prvog dana uživa simpatije kao osoba, ali da nema igre se vidjelo i protiv Dragovoljca

‘Hajduku osim bodova ostaju i problemi igre, kako je popraviti do finala kupa ne znamo‘
Piše: Slaven Alfirević/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. travanj 2022. 10:50

Hrvatski dragovoljac umalo je „pofrigao” šampionske ambicije Hajduka, kad je zabio Matija Frigan, a Hajduk igrao pokidano, kako to već igra često u posljednje vrijeme (izuzetak je lavovski borbena utakmica kontra Dinama) pomislili smo ono Oliverovo „a sad adio”..., piše Slobodna Dalmacija.

I kakvo će to bit vjenčanje Marka Livaje...

E, ali, ne lezi vraže, centrirao je Lovrencsics, a mladoženja Livaja zabio maestralno glavom i time nam na najbolji način odgovorio na javni poziv, Livaja, zabij, vrime je! Evo me, kao da je uzviknuo!

Bome je zabio, prekinuo post, ovo mu je 23. gol i hajduci mogu zahvaliti mladoženji, a Drmić neka ga sad proba uhvatiti...

Hajduk je pobijedio zasluženo, ali bolje ne pitajte o igri, jer stalno nešto kritiziramo i žugamo i neki nam prigovaraju da smo se „napenalili” na trenera koji nam je - simpatičan. Profa od prvog dana uživa naše simpatije kao osoba, ozbiljna i predana, ali da nema igre, nema, pa se to i sinoć vidjelo.

Tri kola do kraja Hajduk je inkasirao tri boda, a kako je to sve bilo, malo ćemo secirati...

Sjajno počeli

Bio je furiozan početak, hajdučki, s motivom do neba, srušimo protivnika odmah, na forcu. Dok možemo... Livaja gol, nije gol, ofsajd, ubrzo Nikola Kalinić gol i to je bilo 1:0... I onda je balun, balon, izdušio. Kao da su ga iglom probili. Puuuffffff.....

Brzo potonuli

Hajduci su brzo potonuli, počeli su igru bez igre, valjda su pomislili da je jedan nula dovoljno protiv fenjeraša, utakmica je zaronila u dosadu...

Frigan umalo pofrigao ambicije

Olako tretiranje baluna na sredini, izgubljena lopta i blic-akcija Brtan-Bristrić–Frigan šokirala je „bijele”. Istina je da je Hajduk zaigrao u šarenom, prinudnom sastavu, ali je na sceni bila nesigurnost koju prepoznajemo od ranije i „dragovoljci” su je kaznili. Kad su mogli dobit Rijeku, zašto se ne bi i na Poljudu pokazali u najboljem svjetlu.

Ljubičić umjesto Melnjaka

Bilo je jasno i Dambrauskasu da sve to ne valja, zaredao je injekcijama s klupe, već je velika stvar da je stavio Pukštasa od prve minute znajući da je ovo važno, a s juniorima što bude. Pa je onda pojačao i napad, na sve ili ništa, borbeni Ljubičić umjesto beka/stopera Melnjaka (Čolina je bio lijevo krilo). Forca Hajduka iz petnih žila, da ne izgubi do kraja šampionsku utrku već sinoć. Uvalio je Profa s klupe i mladog Brajkovića, 16 godina ima, neka (mu) se piše.

Livaja, goool!

I onda centaršut Lovrencsicsa s očima, ono što je falilo, trebalo, što Mikanović ove večeri nije izveo, savršeno odmjeren centaršut odmornog Mađara pronašao je Livaju, bio je to smokvin list na Hajdukovu igru. Da petice pretvori u šestice. Zabio je Livaja kad je najviše trebalo za miran vikend. Utakmica koja je umnogome podsjetila na porođajne muke pobjede nedavno protiv Šibenika. Mučenje do gola, Hajduk daje dva pogotka samo ako mu protivnik jednoga zabije...

Hajduku ostaju bodovi, gostima svaka čast na trudu, trenerima Draganu Tadiću i Krešimiru Sunari (starom znancu, igraču Hajduka, ujesen je trenirao Primorac iz Biograda).

Hajduku osim bodova ostaju i problemi igre, kako je popraviti do finala kupa ne znamo, ali s tri boda u džepu lakše je i o tome promišljati.

S aspekta Hajduka, bilo je uzbudljivije nego što je trebalo biti.

Sutkinja bez autoriteta

Dvije su sporne situacije u kaznenom prostoru u drugom dijelu, do nas su urlali „dva penala nam nije sudila”, to ne možemo tvrditi naprečac, bilo je gužvi (Čolina je akter), ali je činjenica da se VAR nije oglašavao, a u VAR sobi je sjedio Mario Zebec. Zanima nas to pregledati sa Strahonjom. No, sutkinja Martinčić je iskazala manjak autoriteta, utakmica je odjednom postala zahtjevna, a gosti su se izležavali... Naš stručni suradnik Goran Tenžera nam je poslao poruku „ovi će joj se izležavat do samog kraja”. Tako je i bilo, no stigla ih je kazna, Livaja za 2:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 17:36