VOJKO BASIC Cropix
TRENER NAJAVLJUJE

Dambrauskas uoči sudara sa Šibenikom: ‘To nije utakmica kao sve ostale! Kada dođemo mi to je posebna atmosfera‘

‘Osjetio sam prošle godine kako je Šibenik bio motiviran u susretu protiv nas‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. rujan 2022. 13:10

Pred utakmicu sa Šibenikom, uoči dalmatinskog susjedskog derbija, Valdas Dambrauskas je istaknuo kako je pobjeda protiov Belupa prošle nedjelje na Poljudu kreirala temelje za nastavak uspješne serije.

- U Šibeniku imamo obvezu potvrditi pobjedu protiv Slaven Belupa. Jasno mi je da neće biti jednostavno, jer Šibenik je potpuno drukčiji od one momčadi protiv koje smo igrali prošle sezone, a i tada smo imali problema u Šibeniku. Utakmica nosi epitet derbija,što nije slučajno, jer znam da če biti tvrda, fizička utakmica. Moramo se nametnuti kroz posjed, dominaciju i naravno, kroz pogotke - kazao je Dambrauskas.

Samopouzdanje igrača poraslo je nakon "petarde" Farmaceutima što je i lgogično. Tim više što su Bijeli pet zgoditak apostigli u drugom poluvremenu.

- Uvijek je ugodno čuti pobjedničlku galamu u svlačionici, vidjeti nekoliko osmjeha više. Sretan sam radi pogodaka, a bilo bi još bolje da se zgodici raspodjele po poluvremenima. Dva tri u prvom, dva-tri u drugome. Sa Belupom smo izgubili prvo poluvrijeme, a u drugom postigli pet zgoditaka. Moramo raditi na tome da budemo precizniji, posebno u početku utakmice kada smo imali prigoda koje nismo realizirali. Samopouzdanje je na visini, ali svaka utakmica je drukčija. Moramo biti mentalno fokusirani jer očekujem bitno različlitu utakmicu. Imamo svoje standarde na Poljudu, ali moramo takve standarde, taj nivo igara rikazivati i na gostovanjima.

Koliko je Hajduk ohrabren visokom pobjedom protiv Belupa, toliko je i Šibenik zadovoljan igrom i remijem izbornim u Gradskom vrtu sa favoriziranim Osijekom. Sedam su zgoditaka primili Šibenčani u osam utakmica što jasno sugerira gdje je fokus ekipe sa Šubićevca.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

- Istina je da primaju malo, ali i rijetko postižu pogotke. Međutim, ne možemo procijeniti utakmice Šibenika koje su dosada igrali sa ovom protiv Hajduka. Derbi sa Hajdukom je za njih potpuno drukčiji. Osjetio sam prošle godine kako je Šibenik bio motiviran u susretu protiv nas. Kada dođe Hajduk stvara se u Šibeniku jedna sasvim drukčija atmosfera u odnosu na ostale dvoboje. Vjerujem da će i navijači koji će doći na utakmicu, a i oni ispred TV-a vidjeti kvalitetnu i nadasve borbenu utakmicu.

Za dvoboj sa Šibenikom u momčad se vraćaju Lovre Kalinić i Anthony kalik. Kapetan je zaliječio ozljedu zbog koje je propustio dva posljednja dvoboja, dok je Kalik odradio suspenziju uslijed tri žuta kartona. Izvan konkurencije, drugu utakmicu zaredom, jer Dino Mikanović radi ozljede mišića zadnje lože.

- Situacija sa Lovrom Kalinićem je dobra, trenirao je zadnja dva dana i bit će u momčad za Šibenik. Važan nam je povratak kapetana, a i svi ostali su spremni. Uvijek je važno da imamo kompletnu momčad - naglasio je Dambrauskas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:32