Yassine Benrahou i Pablo Martinez

 ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA
STIŽE OFENZIVAC?

Dijelio je svlačionicu s Mbappeom, a danas potpisuje za Hajduk?! ‘Njega je užitak gledati‘

‘On je tehnički dobar igrač i elegantan je. Dobar je u slobodnim udarcima...‘
Piše: Slobodna Dalmacija/Slaven Alfirević, Antonio JuričićObjavljeno: 26. siječanj 2023. 10:41

Yassine Benrahou korak je bliže potpisu za Hajduk. Ovaj 24-godišnji ofenzivac danas bi trebao stići u Split i obaviti liječničke preglede, a ako sve prođe dobro i potpisati ugovor s Bijelima, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema Transfermarktu trenutno vrijedi 2,2 milijuna eura, a s obzirom na to da mu ugovor s Nimesom istječe na ljeto, na Poljud bi trebao stići besplatno, s tim da bi Nimesu išao postotak od budućeg transfera.

Tko je igrač koji bi trebao biti prvo pojačanje Hajduka ove zime?

Yassine Benrahou trebao bi biti prvo pojačanje Hajduka u ovom zimskom prijelaznom roku. Francusko-marokanski ofenzivac dolazi iz Nîmes Olympiquea, posljednjeplasirane momčadi druge francuske lige, a po svemu sudeći uskoro bi trebao potpisati za Bijele.

Odlasci Stipe Biuka, Davida Čoline, Janija Atanasova i Josipa Vukovića ispraznili su kadar splitskog kluba i navijači nestrpljivo očekuju pojačanja koja su neophodna za Hajdukov nastavak lova na titulu, a Marokanac rođen u Francuskoj trebao bi biti prva pridošlica u mandatu Ivana Leke.

Pa, tko je Yassine Benrahou?

Radi se o ofenzivnom veznjaku koji može igrati i na krilu, a zbog činjenice da mu je lijeva noga dominantna i da voli "ulaziti na nju", uglavnom je igrao na desnom krilu. Prošao je nogometnu školu AS Bondy, u kojoj je svlačionicu dijelio i s Kylianom Mbappéom, a zatim i mlađe uzraste PSG-a. Nîmesu se za stalno pridružio u ljeto 2020. iz Bordeauxa, u transferu vrijednom 1,5 milijuna eura, nakon što je pola sezone tamo proveo na posudbi.

image

Yassine Benrahou

SYLVAIN THOMAS Afp

Benrahou je igrajući za Bordeaux i Nîmes ubilježio ukupno 42 nastupa u Ligue 1 te pritom upisao dva gola i četiri asistencije. Prošle sezone je pomogao svojoj momčadi doći do 9. mjesta u Ligue 2 s 10 golova i osam asistencija u 34 nastupa te je dodao još dva pogotka i jednu asistenciju u tri utakmice u kupu.

Ove sezone je, pak, upisao samo 10 nastupa u svim natjecanjima za klub koji se nalazi na dnu drugog razreda francuskog nogometa, a startao je samo u pet utakmica. Da bi provjerili u čemu je bio problem i o kakvom se igraču radi, iz Slobodne Dalmacije su se obratili Colinu Delpratu, novinaru La Gazette de Nîmes, koji ekstenzivno prati situaciju u klubu.

- Benrahou je već mjesecima želio otići iz kluba, a usto je na početku sezone imao problema s pubalgijom – rekao je odmah na početku Delprat.

Pubalgija je inače zdravstveni problem poznatiji kao "sportska kila", a odnosi se na kidanje mekog tkiva u području prepona do kojeg dolazi uslijed sportskih naprezanja.

- On je tehnički dobar igrač i elegantan je, užitak ga je gledati. Dobar je u slobodnim udarcima, ali se muči kada protivnik ima loptu. Morao bi biti čvršći u duelima. Ipak, radi se o dobrom igraču i ima potencijala za uspjeti – kazao je Delprat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 18:26