Ukinuta su ograničenja pa bi Poljud protiv Dinama trebao biti pun

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
IPAK UZ COVID POTVRDU

Dinamo i Hajduk igraju pred punim Poljudom! Stožer uoči velikog derbija ukinuo ograničenja na stadionu

Nove mjere počinju vrijediti odmah pa bi splitski stadion mogao biti napunjen već u srijedu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. veljača 2022. 14:53

Nacionalni stožer civilne zaštite ukinuo je ograničenje broja gledatelja koji smiju biti na nogometnim utakmicama. Dakle, najveći hrvatski derbi Hajduk - Dinamo koja se igra 12. ožujka u 18 sati moći će se odigrati na punom Poljudu čiji je kapacitet 34.198 ljudi.

Stožer je objavio nove mjere koje vrijede do kraja ožujka, uz najavu da bi se mogle revidirati i ranije ukoliko se pokaže da se situacija s pandemijom dodatno poboljšava. Ukinuo je obvezu testiranja i pokazivanja Covid potvrda prilikom ulaska u javne ustanove...

"Na nogometnim utakmicama koje se igraju na otvorenom ukida se odredba o dopuštenih 40 posto kapaciteta tribina i odsad će tribine moći biti pune, ali tu ostaje obveza predočenja Covid potvrda. U zatvorenom će na tribinama smjeti biti 50 posto gledatelja u odnosu na ukupan kapacitet, ne više samo 20 posto"; objavio je Davor Božinović, prvi čovjek Stožera.

U hrvatskom nogometu će se nova pravila primijeniti već u srijedu kad u Splitu (17.30) igraju Hajduk i Gorica u polufinalu Kupa. To je šansa za navijače Bijelih koji protiv Rijeke nisu mogli na stadion da ovaj put popune tribine. Hajduk je i imao najveće štete od ograničenja, ali ne samo on nego i Dinamo, Osijek i Rijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 19:21