Milko Đurovski

 SCREENSHOT/ARENASPORT
LEGENDA PODIGLA PRAŠINU

‘Dinamo mi je nudio kuću na Pantovčaku. Žao mi je što nisam igrao za Hajduk, najveći klub nakon Zvezde‘

‘U bivšoj Jugoslaviji, ako igraš za Crvenu zvezdu to je vrh, kakav Real Madrid, kakvi bakrači‘
Piše: SNObjavljeno: 10. travanj 2023. 12:28

Milko Đurovski danas ima 60 godina, a nekada je žario i palio nogometnim terenima u bivšoj Jugoslaviji. Bio je jedan od najvećih talenata, a iako je bio dijete Crvene zvezde sve je šokirao prelaskom u Partizan.

Đurovski je u karijeri zabio preko 150 golova, a u intervjuu za Glas Srpske se prisjetio igračkih dana. Osvrnuo se na šokantan prijelaz iz Zvezde u Partizan i otkrio što mu je Dinamo nudio da dođe u Zagreb.

- Dok god postoje Crvena zvezda i Partizan ljudi će se pitati zašto sam to napravio. Ima tu svega, ali najviše zato što sam bio drugačiji. Pare me nisu zanimale. Dinamo mi je nudio kuću na Pantovčaku, ali ja sam želio da me pamte, tako sam razmišljao. U Crvenoj zvezdi je tada bilo tako, dođe netko sa strane i njemu sve daju, a naša djeca čekaju.

Zvezda mu je i danas prva ljubav iako ju je napustio zbog Partizana.

- Uvijek navijam za Crvenu zvezdu, a tako je bilo i kad sam bio u Partizanu. Čim završi utakmica, ja pitam kako je igrala Crvena zvezda. Zvezdaš sam okorjeli, ne mogu navijati za Partizan iako sam četiri godine tamo proveo. Drag mi je Partizan, ali to se ne može usporediti.

Ne žali zbog odlaska u Partizan, ali žali što nikada nije zaigrao za Hajduk koji mu je odmah uz Zvezdu.

- Žao mi je što nisam igrao za Hajduk. Hajduk je, poslije Crvene zvezde, u bivšoj Jugi za mene najveći. Ante Mladinić me želio, no ja sam odbio putovati u Milano na meč protiv Intera. Branko Stanković je tada bio trener, mogao sam otići u Split.

To se ipak nije dogodilo, a Đurovski ističe kako je tadašnja Zvezda bila jako moćna ekipa.

- Zvezda je za mene svetinja, ali ona do 1991. godine. Mene je napravila i obožavam je. Moraš shvatiti, u bivšoj Jugoslaviji, ako igraš za Crvenu zvezdu to je vrh, kakav Real Madrid, kakvi bakrači. Talijani, Španjolci, ma nebitno, sve bi nogometaši dali da su igrali za Crvenu zvezdu tada.

Linker
05. travanj 2024 09:01