GORAN MEHKEK/Cropix
KRATKO JE TRAJALO

Dinamo opet na tronu. Hajduk više nema najvredniju HNL momčad, evo gdje su izgubili

Prednost Dinama mogla bi dodatno narasti kada se realizira potpis Koffija Kouaa
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2024. 09:45

Nakon što je u srijedu realizirana prodaja Roberta Ljubičića iz Dinama u AEK, Hajduk je po prvi puta u 14 godina postojanja Transfermarkta bio vrjedniji od Dinama. Kada se Modrima oduzela Ljubičićeva vrijednost od tri milijuna, momčad splitskog kluba je na Transfermarktu vrijedila 64.13 milijuna eura, a ona zagrebačkog 63.75 milijuna eura.

Ipak, samo nekoliko sati poslije, Dinamo je ponovno postao najvrjednija momčad Supersport HNL-a. Vrijednost Dinamove momčadi ostala je ista, odnosno 63.75 milijuna eura, ali je Hajdukovoj pala za sedam milijuna te sada iznosi 57.13 milijuna eura.

Razlog se krije u odlasku Luke Vuškovića na posudbu u poljski Radom. On je još prije četiri mjeseca potpisao za Tottenham, ali ga je Transfermarkt do jučer i dalje vodio kao igrača Hajduka.

Odlaskom Vuškovića na posudbu, Transfermarkt ga je maknuo s popisa igrača što je rezultiralo padom vrijednosti Hajduka od sedam milijuna eura.

Prednost Dinama mogla bi dodatno narasti kada se realizira potpis Koffija Kouaa koji dolazi iz Metza. Njega Transfermarkt procjenjuje na dva milijuna eura čime će prednost Dinama nad Hajdukom narasti na oko 8.6 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 12:31