RONALD GORSIC Cropix
VIJEST IZ MAKSIMIRA

Dinamov as otpao za derbi s Hajdukom. Čačić neće eksperimentirati, pogledajte mogući sastav Modrih

Ante Čačić nema idiličnu situaciju pred najveći dvoboj hrvatskog nogometa
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. veljača 2023. 15:30

Za nedjeljni derbi s Hajdukom, Dinamov trener Ante Čačić, po svemu sudeći, neće moći računati na Petra Bočkaja. Lijevi bočni Plavih i dalje osjeća bolove u prednjem bedrenom mišiću i male su šanse da bi se mogao oporaviti do nedjelje. Bočkaja nije bilo ni na prošlotjednoj utakmici u Varaždinu, tu je neugodnu ozljedu zaradio na kup-utakmici u Splitu prije desetak dana i taj ga mišić i dalje muči. I to je praktički jedina loša vijest iz plave svlačionice uoči velikog nedjeljnog izazova...

Poboljšala se, naime, situacija sa Špikićem, koji je dobio jak udarac u gležanj u Varaždinu i činilo se da je pred njim duža stanka. Međutim, prema zadnjim informacijama iz Maksimira, bit će među kandidatima za sastav za okršaj sa Splićanima. Tijekom tjedna, nadalje, na lakše su se ozljede požalili još Mišić i Drmić, nisu trenirali s momčadi (kao ni Špikić), ali njihov nastup u derbiju ne bi trebao biti upitan.

image
RONALD GORSIC Cropix

Kakav će, dakle, sustav i sastav Čačić sučeliti Hajduku? Hoće li napadači Petković i Drmić biti u startnoj postavi ili će, pak, utakmicu početi jedan od njih, a drugi će priliku čekati na klupi? Ne vjerujemo da će Čačić odustati od dosadašnjeg 4-1-4-1 sustava, koji se u defenzivi pretvara u 4-2-3-1. A budući da je Petković u Varaždinu, nakon što je u drugom poluvremenu zamijenio Drmića, bio jedan od najboljih na travnjaku i pokazao je da se vraća u formu, zacijelo će protiv Splićana biti starter, a Drmić će biti među pričuvama.

Sjajni je Livaković neupitan među vratnicama, neće biti ni promjena u posljednjem obrambenom redu (Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić), zadnji vezni bit će Mišić, a ispred njega trebao bi ordinirati kvartet Špikić, Ademi, Baturina, Ivanušec. Ne bude li Špikić spreman, na desnom će ga krilu zamijeniti Menalo, koji je i u Varaždinu ušao u igru nakon Špikićeve ozljede.

Jasno je da se situacija može promijeniti nakon posljednjeg, subotnjeg treninga, no ne bude li se nešto zakompliciralo, navedena bi postava trebala započeti derbi s Hajdukom. Ne vjerujemo da će Čačić eksperimentirati u utakmici koja bi mu mogla mnogo toga donijeti, budući da bi Plavi osvajanjem sva tri boda već stavili jednu ruku na pokal namijenjen prvaku.

Vremenska prognoza, na žalost, ne ide u prilog sudionicima derbija, kao ni pristalicama nogometa. Meteorolozi, naime, najavljuju žestoki povratak hladnog vremena, najavljuju se niske temperature, te kiša i snijeg. Bude li tako, vremenski će uvjeti svakako otežati posao nogometašima, a neugodno će biti i gledateljima na "golim" maksimirskim tribinama.

POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

Pred nama je najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, a u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom donosimo sve o toj utakmici. S kime u napadu trebaju krenuti Čačić i Leko? Je li ovo prava pozornica za debi 16-godišnjeg Vuškovića? Odgovaramo na ta pitanja, ali i na sva ostala oko uzbudljivog 23. kola SuperSport HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 17:21