Bulat ovog proljeća igra sve više

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
IMA VEĆU MINUTAŽU

Dinamova nada uoči Poljuda: ‘Samo da ne zapuše, a presuditi bi mogao trenutak kojeg laici neće prepoznati‘

Marko Bulat sve češće pokazuje zašto ga je modra struka i angažirala iz Šibenika, a nije nemoguće da protiv Hajduka bude i starter.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. ožujak 2022. 20:00

Dinamov veznjak Marko Bulat (20) konačno je protiv svog bivšeg kluba Šibenika u prošlom kolu odigrao svih 90 minuta u HNL-u u Dinamovom dresu. Je li mu sad srce na mjestu?

"Naravno da mi je bilo drago što mi je trener ukazao povjerenje i dao priliku. Nadam se da sam opravdao sve što je od mene tražio. Bio sam jako motiviran, jedva sam čekao zaigrati od prve minute. U toj utakmici najbitnije je bilo uzeti sva tri boda, budući da je bilo bitno s pobjedom dočekati derbi na Poljudu. Sad smo nakon tog trijumfa svi spremni i raspoloženi i jedva čekamo derbi", kazao nam je Bulat u uvodu.

Baš smo s mladim Šibenčaninom pričali na zimskim pripremama Modrih u Rovinju kako najesen nije imao previše prilika, te nam je kazao kako će na proljeće biti bolje. I, eto, bilo je bolje, nije igrao samo na utakmici protiv Gorice.

"Da, želio sam veću minutažu na proljeće. Trener Željko Kopić mi sad to pruža. Jako sam zadovoljan. Trener me hvali, stožer me hvali, spreman sam za derbi!"

Posebno je bio sjajan ulazak protiv Seville u Maksimiru, donio je novu energiju momčadi, pokazao je da može biti odličan i protiv najjačih europskih momčadi? Koliko mu je ta utakmica značila u psihološkom smislu?

"Možda je ta utakmica bila prijelomna utakmica za mene. Trener me pohvalio nakon tog ogleda sa Sevillom. Naravno da sam zbog toga presretan. Mislim da sam protiv Seville pokazao da zaslužujem mjesto u Dinamu, te da se na mene može više računati."

image

Bulatova vrijednost je 3 milijuna eura

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Očekuje li da će biti Kopićev izbor u udarnoj postavi za derbi s Hajdukom?

"Ne znam još... Eto, jučer smo na treningu odrađivali neke taktičke zadatke, a vjerujem da ćemo danas pričati nešto u vezi sastava. Ne želim sad nagađati hoću li biti u udarnoj postavi, ali ja sam spreman i za udarni sastav, no isto tako i ako ostanem na klupi. Dat ću sve za plavi dres."

Kakva su vam bila iskustva dok ste sa Šibenikom igrali protiv Hajduka?

"Protiv Hajduka sam uvijek bio najviše motiviran. Svim srcem sam želio pobjedu Šibenika. Tako je i sada kad sam u dresu Dinama. Mi na Poljudu moramo pokazati da smo bolji od Hajduka, vjerujem da ćemo odigrati pravu mušku utakmicu, te se u Zagreb vratiti s pobjedom."

Vi ste Šibenčanin, a dinamovac? Istina, u Šibeniku ima dosta dinamovaca... Jeste li to bili oduvijek?

"Kad sam bio klinac, razmišljao sam samo o nogometu, volio sam loptu, ali kad sam odrastao i počeo igrati ozbiljniji nogomet, vidio sam da je Dinamo dimenzija više, da mu nitko u HNL-u ne može adekvatno parirati. Kad se dogodio interes Dinama, niti sekunde nisam razmišljao, tako nešto se odbija."

Kakav Dinamo možemo očekivati u gradu pod Marjanom?

"Bit ćemo kombinatorni, igrat ćemo našu pas igru, bit ćemo u visokom presingu, nećemo dati Hajduku da se razmaše. Također, očekujem da ćemo raditi višak preko bokova... A naša želja i motivacija su ogromne. Eto, trener nas je pohvalio kako smo odradili trening, rekao nam je da odlično radimo. Moramo biti vrućeg srca i hladne glave. Ne smije nas ponijeti euforija. Ova momčad je na visokoj razini odigrala mnogo bitnih utakmica, vjerujem da ćemo u derbiju pokazati da smo najbolji u HNL-u."

image

Bulat je ove sezone odigrao 22 utakmice za Dinamo i postigao 1 gol

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Što će biti ključna priča El Croatica, što bi moglo odlučiti u konačnici?

"Znate koja je moja najveća želja? Samo da ne puše vjetar na Poljudu! Možda bi prijelomni trenutak mogao biti onaj koji neće prepoznati laici u nogometu, koje su im skroz nebitne. Mislim da bi mogle presuditi tzv. "druge lopte", one odbijene, tu je bitno tko će ih više osvojiti. S tim "drugim loptama" kreće i posjed. Mislim da smo u tom segmentu puno kvalitetniji od Hajduka. Također će biti bitna i duel igra. Moramo biti čvršći i agresivniji od Splićana. To će presuditi."

Kaži nam mnogi stručnjaci da bi vezne linije mogle odigrati važnu ulogu. Dinamo nema Ademija i Ivanušeca, imate li igrače koji ih mogu zamijeniti i koji bi mogli nadigrati veznu liniju Hajduka?

"Ademi i Ivanušec su po meni jedni od najbitnijih naših igrača. Ademi je taj koji daje hrabrost, koji nas gura u presing. Kad je loše bodri nas, kad je dobro sputava nas da ne padnemo u euforiju. Ivanušec je, pak, igrač koji radi razliku, koji može svakoga proći "jedan na jedan", donijeti loptu u zadnju trećinu terena. Ali, ima i nas ostalih koji ih možemo, nadam se, nadomjestiti."

Imate li neki osjećaj tko bi od vaših kolega mogao zabiti na Poljudu? Oršić, Petković? Možda vi?

"Neću nagađati. Nadam se da ćemo odigrati momčadski na najvišoj razini, da ćemo odigrati fantastičnu utakmicu. Bilo tko odlučio derbi kad smo mi u pitanju nema veze, bit ćemo neopisivo sretni."

Što biste poručili Dinamovim navijačima pred El Croatico?

"Pokazat ćemo pravu sliku Dinama. Njihova pomoć s tribine bit će nam ogroman poticaj. MI igrači ćemo dati sve od sebe da opravdamo činjenicu da nosimo plavi dres", zaključio je Bulat, koji dakako nerijetko pogledava prema Šubićevcu i prati turbulentna događanja u njegovom bivšem klubu Šibeniku...

image

Bulat je u Dinamo došao iz Šibenika

NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

"Čitao sam što se događa. Jako mi je žao. Pričao sam malo s bivšim suigračima nakon maksimirske utakmice. Situacija svakako nije bajna. Nikad nije bila takva. Igrači moraju ostati mirni, nadam se da će u skorije doba sve biti dobro. Ne znam uopće tko u Šibeniku vodi glavnu riječ. Nadam se da će se klub vratiti u razdoblje kad smo iz Druge lige ušli u HNL. Tad smo bili klapa, cijeli klub je stajao iza nas. Sad se to razvodnilo. Ovim putem šaljem podršku bivšim suigračima", podvukao je Bulat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:48