Zoran Vulić

 TOM DUBRAVEC Cropix
OGROMAN KOMPLIMENT

Dinamovac oduševio Vulića: ‘Na putu je da napravi karijeru poput Modrića, podsjeća me na majstore starog kova‘

Legenda Hajduka Zoran Vulić ne skriva oduševljenje mladim veznjakom Dinama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2023. 19:39

Poznati i iskusni splitski trener Zoran Vulić je uoči najvećeg hrvatskog derbija rekao što misli o velikom modrom talentu Martinu Baturini. Veliki Hajdukovac nije skrivao oduševljenje Dinamovim draguljem.

- Tog sam malog gledao kad je imao negdje 12 godina. Bio sam u društvu skauta Manchester Cityja. Sedam dana smo ga gledali na treningu. Već u tom trenutku je City zagrizao za Martina, no tada su se, koliko se sjećam, pojavili neki problemi s papirima. Znači, kao dijete je već pokazivao svoj talent, bio je, kako se ono kaže, “talent iznad” ili, kako mi u Dalmaciji kažemo, “skala više” - kaže nam Vulić.

Radi razliku

Priča nam da današnjim igračima nedostaje ono što ima Baturina...

- Fali igračima koje danas gledamo na terenima taj nogometni vic, kontrola lopte, jednostavnije, fali im da znaju - igrati nogomet. Sve je manje i manje u današnjem modernom nogometu takvih igrača i to zbog toga što smo izgubili djecu na ulici. Na toj ulici su mladi momci mogli naučiti taj neki posebni vic u igri. To se učilo na “malim brankama”. Definitivno, Baturina je jedan od rijetkih igrača u Hrvatskoj koji me podsjeća na one majstore starog kova.

Veli da Martin već u ovom trenui mnogo znači za Dinamo...

- Martin je već sada na tragu najvećih veznih igrača u Dinamu. To uopće nije sporno, on radi razliku na terenu.

Je li Hajduk napravio previd što ga nije zadržao?

- Hajduk u priči oko Martina i ostale braće Baturina nema pogreške. Tu moramo biti iskreni i pošteni. Roditelji su se odlučili za RNK Split, rekao bih zbog njihovih apetita. U tom slučaju Hajduk nije mogao reagirati. Roditelji su bili ti koji su tada odlučili da je Park mladeži njihovo odredište. Hajduk je bio zavezanih ruku.

Ovisi o momčadi

Baturina je dosad bio iznimno opasan za Hajduk, odlučivao je utakmice. Koliko će biti opasan za Majstora s mora u nedjelju?

- Baturina ovisi o kompletnoj momčadi. Rekao bi pokojni Biće Mladinić: “Jadna vam majka ako ovisite o jednom mladom igraču”. Martin je mladi igrač, koji može odigrati fantastičnu utakmicu protiv Hajduka u nedjelju, ali isto tako mu se može dogoditi i jedna lošija utakmica. Ne smije se bacati nikakvo opterećenje na mladog igrača kakav je Baturina. Mladi momci imaju svojih oscilacija. Eto, ja mislim da Baturina neće biti prevaga u nedjeljnom derbiju. Vjerujem da će svoju rolu odigrati maksimalno kvalitetno, ali ne smije ga se ovako mladog opterećivati.

Gdje vidi Martinovu karijeru jednog dana?

- Volio bih da napravi karijeru kakvu je, recimo, napravio Luka Modrić. Na dobrom je putu da i napravi takvu karijeru. Makar, ja ne volim da se mladi igrači tako dižu u nebesa jer zbog godina koje imaju znaju potonuti... - zaključio je Vulić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 14:50