Mindaugas Nikoličius

 ANTE CIZMIC Cropix
PIŠE ZDRAVKO REIĆ

Dok je Nikoličiusa, onaj slogan ‘Hajduk živi vječno‘ može se okrenuti u poruku - nada živi vječno

U prošla tri prvenstva "bijeli" su nakon četvrtine odigranih utakmica imali puno bolju situaciju u nadmetanju s Dinamom
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 24. rujan 2022. 15:45

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius izveo je svojevrsni paradni susret s novinarima, pa se raspričao o svim temama, pokušao je objasniti kako je i zašto smijenjen Valdas Dambrauskas te za trenera, makar privremeno, postavljen jedan od njegovih pomoćnika Mislav Karoglan, nastojao je uspješnim oslikati ljetni prijelazni rok...

Biser njegova izlaganja bila je objava da je ponudio ostavku na mjesto sportskog direktora, koju je predsjednik Lukša Jakobušić odbio premda su se dogodile tri smjene trenera. Ispalo je tako da je "Paolo Tramezzani bio pun pogodak, na kratkoročnom razdoblju, ostvario je nemogući cilj, izborio je Europu", ali neizostavno logično pitanje koje nije postavljeno bilo je: zašto je onda smijenjen? A moglo je još jedno: jesu li možda za taj Tramezzanijev uspjeh nekome plaćeni bonusi?

image
VOJKO BASIC Cropix

A Jens Gustafsson? "On se nije snašao." A Valdas Dambrauskas? "Pun pogodak, ali želimo ići dalje, to je normalni proces u nogometu." Jedna od osnovnih zamjerki sad bivšem treneru "isključivo je vezana uz mlade igrače". Njih će navodno znati forsirati Karoglan.

Smjena trenera dolazi zbog slabih rezultata, može i kad trener izgubi povjerenje svlačionice pa se želi izazvati pozitivni šok angažmanom novog stručnjaka. Međutim, Karoglan nije novak, njegova inauguracija nije šok, veliko je pitanje kako će se nositi s veteranima, je li on u stanju, na primjer, u slučaju da se dogode kašnjenja na treninzima ili neki verbalni, pa čak i fizički ispadi intervenirati na pravi način.

Što se tiče borbe, Hajduk je u ravnopravnom odnosu s Dinamom. Nikoličius vjeruje da se "ova momčad može boriti za naslov prvaka", točnije da će Karoglan navodno "vratiti nestalu energiju" i približiti se "modrima". Moglo bi se zaključiti da se Nikoličius nada kako će splasnuti ovaj golemi minus od 11 bodova od Dinama, koji će se eventualno smanjiti na minus osam uz uvjet da "bijeli" pobijede Goricu. Kao da priča nije gotova, minus od 11 bodova poslije samo devet odigranih kola, znači prve četvrtine prvenstva.

U prošla tri prvenstva Hajduk je imao bolju situaciju: 2021./22. Dinamo i Hajduk 19 bodova, 2020./21. Dinamo 22, Hajduk 16, a 2019./20. Dinamo 19, a Hajduk 19, pa ipak su "bijeli" do kraja izvisili. Nikoličius je pokazao vjeru iskazanu rečenicom: "Ova momčad se može boriti za naslov prvaka".

Dok je Nikoličiusa, onaj slogan "Hajduk živi vječno" može se okrenuti u poruku - nada živi vječno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:18