Josip Drmić je jedno od najvećih pojačanja Dinama ovog ljeta

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
VELIKA NAJAVA

Drmić Hajduku odmah najavio - revanš, ali na pitanje o Petkoviću nema odgovor: ‘To će odlučiti trener‘

Josip Drmić je najavio novu sezonu, svoju prvu u dresu Dinama gdje od njega imaju velika očekivanja
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. srpanj 2022. 12:59

Mnogi jedva čekaju vidjeti ‘killera‘ u njegovoj prvoj službenoj utakmici za Dinamo. O Josipu Drmiću je riječ, naravno. O novom plavom centarforu. Pripremne utakmice se na računaju... Prvo pa muško, zar ne? Odmah Hajduk. Pa nek se vidi što zna majstor. Njegova priča jest zanimljiva. Od Rijeke se oprostio u finalu Kupa na Poljudu, zabio je za vodstvo društva s Rujevice, ali nije bilo dovoljno. Majstor s mora uzeo je trofej. Sad u novom dresu, onom Dinamovom, u novu sezonu starta opet protiv Hajduka, opet u borbi za trofej. Ovog puta je meniju je Superkup. Jučer je bio jedan od manekena Modrih, odijenuo je jedan od dva nova dresa koji je Dinamo predstavljao u Maksimiru, onaj gostujući bijeli s plavim dodacima. Nekako nam se na prvu učinilo kao da je još uvijek u riječkom dresu...

"Svatko ima svoj ukus kad se radi o dresu. Meni je dres OK, ali kako izgleda nije mi toliko važno. Važno je što ćemo u dresovima prezentirati na terenu. Bitno je da se u pravom sjaju pokažemo ove sezone", kazao je u uvodu Drmić

Prilika je već u subotu za taj ‘pravi sjaj‘. Pravi je derbi, najveći hrvatskog nogometa. Da se igra za ‘litru i vodu‘ bio bi najveći i najuzbudljviji, a kamoli kad se igra za prvi trofej sezone.

"Prva je utakmica sezone od onih koja nudi odgovore na pitanje ‘gdje si i što si, koliko si spreman‘. To ćemo najbolje vidjeti u subotu. Ali vrlo je važna ta utakmica. Ako sve krene pozitivno, onda je to ogroman zamah za nastavak sezone."

Moglo je recimo biti i drukčije... Da je onaj njegov pogodak na Poljudu bio dovoljan Rijeci za trofej, igrao bi protiv svog bivšeg kluba. Ovako će morati protiv Splićana...

"E da, moglo je biti drukčije. No, sad igram za Dinamo, momčad nam je dobro posložena, osobno vjerujem da će biti dobar revanš Hajduku."

Veli da je Dinamo dakle, dobro posložen, a kad ga pitamo na kojem postotku spremnosti je modra momčad, kaže...

"Teško je to kazati... Ove utakmice koje smo do sada igrali bile su prijateljske, imamo dosta igrača, puno se rotiralo. Što se tiče tjelesnog stanja, mogu ustvrditi da smo pravi, dobri, spremni. Trenirali smo odlično, zabijali smo dosta pogodaka. No, sad slijedi ono pravo, natjecateljske utakmice, to je neka sasvim druga priča."

Koliko bi Dinamu značilo osvajanje Superkupa, prvog trofeja sezone?

"Značilo bi nam jako puno! To stalno sami sebi govorimo u svlačionici. Igramo protiv Hajduka, to je derbi. Mi želimo taj trofej, želimo pobijediti Hajduk i pred našim navijačima trčati pobjednički krug s trofejom u rukama."

Od Drmića se logično mnogo očekuje, kako se osjeća pred veliki subotnji okršaj?

"Recimo da sam još na početku, još sam u fazi upoznavanja s svojom novom momčadi. Moram još dobiti taj osjećaj na terenu. Nisam još imao toliko prilika da ga u potpunosti osjetim. Zato sad ne mogu sve točno procijeniti. Ali mogu ustvrditi da su prvi dojmovi u Dinamu dobri. Svi su me odlično primili, svi su pozitivni prema meni. Do sada mi je sve jako lijepo, nadam se da će tako biti i dalje."

Prošle sezone bio je drugi strijelac HNL-a, iza Marka Livaje. Hoće li ove sezone postići više golova od Livaje najboljeg Hajdukovog strijelca?

"Znam sa su očekivanja od mene velika. Truditi ću se maksimalno da postignem što više golova, uostalom to je moj posao. Sad imam sjajne suigrače, nadam se da će mi pomoći u mom cilju postizanje što većeg broja golova. Kao što ću i ja pomoći njima. Ali na kraju nije važno tko će zabiti više golova, važno je da sve štima, da pobjeđujemo."

Mnogo se ovih dana lamentira o tome mogu li skupa u momčadi igrati Bruno Petković i Josip Drmić. Što on misli, mogu li?

"Znam itekako kakvu kvalitetu posjeduje Bruno Petković. On je zaista jako dobar igrač. Mogu samo profitirati uz njegovu kvalitetu. Hoćemo li biti super tandem? Ne znam, vidjet ćemo. Odluka je na treneru. Znam samo da ćemo se svi skupa maksimalno davati za Dinamo", zaključio je Drmić

Dario Špikić: ‘Idemo po duplu krunu i ove sezone‘

"Osjećam se odlično, odgovorio sam dobro na zahtjeve na kraju sezone. Dinamo kao i svake sezone ide na duplu krunu i što duži ostanak u Europi. Prvo nas čeka Hajduk, koji dobro izgleda. Očekujem kvalitetnu utakmicu i vjerujem u našu pobjedu", rekao je Špikić. (Andro Polić/JL)

Luka Ivanušec: ‘Želimo pobjedom ući u sezonu‘

"Pobjeda u subotu važna je zbog dobrog ulaska u sezonu, bit će tvrdo jer se igra jedna utakmica i u pitanju je trofej. Što se tiče mojih golova, nije to bilo na razini koju sam očekivao, probat ću to poboljšati u novoj sezoni. Pojačanja su nam donijela dodatnu kvalitetu u svlačionicu, drago mi je vidjeti i veliko zanimanje navijača za utakmicu", rekao je Ivanušec. (Andro Polić/JL)

Arijan Ademi: ‘I do nas je došla euforija koja vlada među navijačima‘

"Imali smo odličnu atmosferu prošle sezone, nadam se da će se to tako i nastaviti. Došla je i do nas ta neka euforija, pričamo o tome u svlačionici i jako nam je drago. Uvijek je lakše igrati uz podršku s tribina. Dat ćemo sve od sebe u subotu, očekujem jak Hajduk i bit će dobra borba", rekao je Ademi. (Andro Polić/JL)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 13:54