DAMIR KRAJAC Cropix
SVE JE BOLJI

‘Eksplozija‘ mladog hajdukovca, Gattuso mu vjeruje, a primijetio ga je i Dalić: ‘U prošlosti je bilo svega‘

‘Velika mi je čast pretpoziv izbornika Dalića. To mi je dodatna motivacija za daljnji rad‘
Piše: Frane Vulas/SDObjavljeno: 30. rujan 2024. 08:53

Dominik Prpić jedna od od ključnih figura u stabilizaciji momčadi Hajduka nakon turbulentnog početka sezone. Mladi 20-godišnji stoper rođen u Zagrebu ustalio se u početnom sastavu poslije ozljede Zvonimira Šarlije. U stoperskom tandemu s iskusnijim Filipom Uremovićem čini čvrsti bedem pred vratarem Ivanom Lučićem. Tako je i bilo u nedjelju u jadranskom derbiju na Rujevici koji je završio bez pogodaka.

Pritom je Prpić kao nagradu za svoje dobre igre dobio i pretpoziv za A reprezentaciju Hrvatske izbornika Zlatka Dalića za utakmice Lige nacija protiv Škotske u Zagrebu i Poljske u Varšavi. Pored toga, na njegovu adresu stigao je i već uobičajeni poziv za nastavak kvalifikacija za Euro s U21 izabranom vrstom, piše Slobodna Dalmacija.

- Velika mi je čast pretpoziv izbornika Dalića. To mi je dodatna motivacija za daljnji rad i buduće dobre igre koje su me i dovele u ovu poziciju. Sad samo trebam nastaviti i dalje ovako - rekao je skromni Prpić. Iz svake njegove riječi, ali i ponašanja izvan terena, dobiva se dojam kako je ovaj mladić unatoč velikoj „eksploziji” u posljednje vrijeme ostao s obje noge na zemlji.

Ipak, glavna tema je bila 0:0 u prvenstvenom okršaju Rijeke i Hajduka na Rujevici.

- Mislim da je to bio pravi, čvrsti derbi. Možda utakmica i nije baš bila interesantna za gledatelje zbog toga što je to bilo taktičko nadmudrivanje bez puno rizika s obje strane. Na koncu je svaka momčad osvojila po bod i idemo dalje - istaknuo je Prpić.

image

Marko Livaja, Dominik Prpić

DAMIR KRAJAC Cropix

Ovo je za Prpića bila već šesta utakmica SuperSport HNL-a u nizu u kojoj je bio dio početne postave. Prpić mnogo sudjeluje i u gradnji napada. Uostalom, u derbiju u Maksimiru bio je asistent Marku Livaji u 1:0 pobjedi nad Dinamom.

- Kad god mi se otvori prostor priključujem se napadu, ali ne želim siliti bez veze. Imamo plan igre koji nam je predstavio trener i ja ga se držim – rekao je mladi stoper rođen u Zagrebu.

Proteklih godina, prvih u seniorskom nogometu, Prpić je imao dosta problema s ozljedama i bolesti. Zbog toga je nekoliko mjeseci bio izvan travnjaka. Bio je i posuđen u Hajdukov klub partner Radomlje kako bi stjecao iskustvo i minutažu. Sada je napokon dobio kontinuitet u Hajduku, priliku da do kraja pokaže što sve i koliko može.

- Drago mi je da sam zdrav i da me zaobilaze ozljede. U prošlosti je bilo svega, ali to je sada iza mene. Bitno je gledati prema naprijed, pronaći način za napredak korak po korak, utakmicu po utakmicu. Mlad sam i imam još dosta prostora za napredak u svim segmentima igre. Trener traži od mene da igram s više rizika, da tražim te pasove u međuprostore i da se ne bojim igrati – ispričao je Prpić.

Otkad su se u veznoj liniji ustalili i uigrali Ivan Rakitić i Filip Krovinović, čini se kao da je to pomoglo i zadnjoj liniji na sigurnosti u iznošenju lopti, gradnji napada...

- Na obrani baziramo veliki dio naše igre i treninga te mislim da iz utakmice u utakmicu rastemo što se tiče tog dijela igre. Spremni su uskočiti i momci koji manje igraju – dodao je Prpić.

Iza bivšeg stopera Lokomotive i Zagreba u mlađim kategorijama Prpića su dva vrlo dobro odrađena gostujuća derbija protiv najvećih rivala u borbi za vrh Dinama (1:0 pobjeda) i Rijeke (0:0).

- Poslije pobjede i asistencije u Maksimiru osjećaj je bio fantastičan, kao i nakon susreta na Rujevici, ali to je već sve iza nas. Već kreću analize i pripreme za sljedeću utakmicu – najavio je već Prpić dolazak jednog od ugodnih iznenađenja na startu prvenstva Šibenika u nedjelju na Poljud.

Na pitanje koliko može ovaj Hajduk, Prpić je spremno kao iz topa odgovorio.

- Može jako puno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 08:53