Hajduk je na derbiju s Osijekom igrao pred punim Poljudom

 JOSKO PONOS/CROPIX
REDOVI PRED BLAGAJNAMA

Euforija na vrhuncu: Hajduk rasprodao stadion za treću utakmicu u nizu, vrlo vjerojatno će i za četvrtu!

Stižu i vijesti pred Jadranski derbi. Mogao bi ga propustiti jedan od ključnih igrača.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. veljača 2022. 15:51

Recentne najave utakmica potvrdile su da je nezahvalno govoriti o spremnima i nespremnima na Poljudu čak i dan prije utakmice, a kamo li o tome raspredati početkom tjedna. Ponedjeljak je uostalom slobodan od treninga, hajdukovci se odmaraju i tek će u utorak nastaviti s vježbanjem.

Od terceta koji nije putovao u Zagreb za prošlosubotnju utakmicu s HD-om, dvojica su zasad vrlo izgledna za povratak u momčad. Lovre Kalinić je preležao u temperaturi, vratio se treninzima i ne bi trebalo biti problema za subotu. Jan Mlakar se također očekuje u kadru nakon što je preskočio gostovanje u Kranjčevićevoj, ali za Filipa Krovinovića je najavljeno da će biti spreman tek za Kup susret sa Goricom. Ali, već smo rekli, daleko je subota.

Poučeni prošlojesenskim iskustvom kada je upravo Krovinović bio najavljen tek kao "potpora momčadi za jadranski derbi", a na kraju je istrčao u početnom sastavu, oprezno se gleda i prema suboti. Stoga nije isključeno da se i Krovinović oporavi, ali ipak će mo se strpjeti do subote. Bude li i Krovinović spreman, dočekat će Hajduk jadranski derbi s najjačim kadrom.

image

Filip Krovinović

PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Nadalje, treću poljudsku utakmicu zaredom Hajduk je rasprodao stadion. Za Osijek je kapacitet bio maksimalan, za rođendanski Belupo ograničen na 40 % po tribini uz zatvoreni sjever, dok je za Rijeku otvorena sjeverna tribina, ali ostalo je ograničenje po epidemiološkim mjerama. Shodno tome, kapacitet za kadranski derbi je limitiran na 13.800 gledatelja, no postoji nada bi se uskoro mjere mogle i ukinuti.

Ako se to ne dogodi već ovog tjedna za jadranski derbi, očekuje se da bi za Goricu mogao Hajduk imati puno veći kapacitet, akoi ne i potpuni. Jer, jako je malo ulaznica za kup-susret s Goricom ostalo u prodaji, kapacitet je identičnih 13.800 mjesta, no ostalo je još osam dana nade kako bi se situacija ipak mogla promijeniti i da se polufinale Kupa (2. ožujka u 17,30 sati) odigra pred više od 20.000 gledatelja, ako ne i ispunjenim Poljudom.

Navijačko ozračje je euforično, ne treba to ni naglašavati, zato još od prosinca svjedočimo redovima pred blagajnama i rasprodanim kapacitetom danima prije početka utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 19:48