Mislav Karoglan (drugi slijeva)

 JOSKO PONOS Cropix
EKIPIRANJE NA POLJUDU

Evo kako će izgledati novi stožer Hajduka: Novi trener doveo prezimenjaka, a stižu još tri stručnjaka!

Nogometaši Hajduka će tijekom reprezentativne stanke odigrati dvije prijateljske utakmice
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. rujan 2022. 10:33

Mislav Karoglan krenuo je u ekipiranje svog stožera, u Zmijavcima je pronašao prvog pomoćnika, Gorana Karoglana, aktualnog trenera Croatije.

Imenovanje bi trebalo biti stvar formalnosti jer u Zmijavcima je trenerski stožer već spreman na odlazak 34-godišnjeg Karoglana, koji bi se Hajduku trebao priključiti već u petak kada Bijeli stižu u Bašku Vodu. Uz Karoglana očekuje se angažiranje još triju trenera iz omladinskog pogona Bijelih, koji će ući u stožer stratega prve momčadi, s time da je iz stožera bivšeg trenera Dambrauskasa ostao kondicijski stručnjak, Škot Ian Coll, koji je na Poljud stigao u siječnju ove godine.

image

Goran Karoglan

MARKO TODOROV Cropix

Goran Karoglan nije u nikakvom srodstvu sa šest godina starijim prezimenjakom Mislavom. Zajedno su igrali još u doba kada je Mislav završavao igračku karijeru u Croatiji Zmijavci. Trener Hajduka imao je ulogu polušpica, ofenzivnog veznog, a Goran je bio stoper. Kasnije su im se nogometni putevi ponovno spojili kada je Goran postao pomoćnik Mislavu Karoglanu u njegovom prvom trenerskom angažmanu u Croatiji, odakle se otisnuo u Zadar. Kasnije se Goran Karoglan specijalizirao za mjesto asistenta u stožeru prve momčadi Croatije, gdje je pored Mislava dužnost pomoćnika obnašao i kod Krešimira Režića, Vika Laliću, Jure Srzića i Saše Glavaša. Mogla mu je karijera krenuti i drugim putem, mogao je, primjerice, otići s Krešom Režićem u Saudijsku Arabiju, ali tada još nije imao potrebnu licencu za nastavak rada na spomenutoj razini.

image

Mislav Karoglan

JOSKO PONOS Cropix

Ali, iz svega navedenog jasno je zbog čega je Mislav Karoglan upravo posegnuo za prezimenjakom iz Zmijavaca, mjestašca od 1.500 stanovnika u blizini Imotskog.

- Kod nas je pet prezimena, jedno od njih su i Karoglani - reći će vam stanovnici Zmijavaca.

Službeno imenovanje kompletnog stožera Mislava Karoglana objavljeno je danas, prije polaska u Bašku Vodu, gdje će Bijeli trenirati sljedećih pet dana.

Već je poznato da će nogometaši Hajduka tijekom reprezentativne stanke odigrati dvije prijateljske utakmice u kojima će uveličati proslavu 100 godina postojanja Urania i 90 godina Neretvanca iz Opuzena. Utakmica u Baškoj Vodi na rasporedu je u nedjelju 25. rujna s početkom u 15.30 sati. Tijekom boravka u Baškoj Vodi za subotu je planirano i druženje s navijačima ispred fan shopa Hajduka u Makarskoj. Dva dana kasnije, u utorak 27. rujna, zakazan je susret u Opuzenu s Neretvancem na stadionu Podvornica, također u 15.30 sati. Nakon susreta u Opuzenu hajdukovci se vraćaju u Split gdje kreću završne pripreme za jadranski derbi koji se 2. listopada igra u Rijeci.

Dva susreta s dalmatinskim niželigašima nastavak je Hajdukova obilaska Dalmacije još od prošle godine i prvog susreta na Grudi protiv domaćina Slavena. Uz taj dvoboj Bijeli su još igrali susrete u Makarskoj, Kaštel Gomilici, Zadru, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odgođen je prijateljski dvoboj u Jelsi na otoku Hvaru, kojemu će se naknadno odrediti termin.

Za dvoboje s Uranijom i Neretvancem trener Karoglan ne može računati na pet A reprezentativaca (Livaja, L.Kalinić, Mlakar, Atanasov, Awaziem), dvojicu iz U-21 Hrvatske (Biuk, Čolina), te ozlijeđene Nikolu Kalinića, Grgića i Simića.



Hajduk i službeno objavio tko će sve biti u stručnom stožeru

Novi trener prve momčadi Mislav Karoglan kompletirao je stručni stožer koji će činiti ukupno osam članova

Prvi pomoćnik glavnog trenera bit će Goran Karoglan koji je do sada bio glavni trener Croatije iz Zmijavaca, a prethodno je uspješno surađivao s trenerom Mislavom Karoglanom. Drugi pomoćnik je voditelj kondicijske pripreme Ian Coll.

Trener vratara je Darko Franić, a kondicijski trener bit će Antonio Plenča, koji dolaze iz sustava Hajdukove Akademije. Šime Veršić ostaje zadužen za rehabilitaciju igrača od ozljeda.

Također, Antonio Sebežević ostaje video analitičar prve momčadi, a iz sustava Hajdukove Akademije priključen mu je Marko Sičić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 22:57