Gennaro Gattuso 

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
LOGIČAN POTEZ

Evo tko bi trebao biti rješenje za Gattusov problem. ‘Šef obrane‘ u ovoj se ulozi nije našao skoro pola godine

Zadnji put je bio starter u utakmici s Lokomotivom, a otad upisao tek tri nastupa
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 14:48

Zvonimir Šarlija je ozlijeđen, Filip Uremović je skupio tri žuta kartona, stoga nadolazeći susret s Osijekom, a koji je na rasporedu ove subote navečer, nudi priliku novom stoperskom tandemu poljudskoga kluba.

Pored Dominika Prpića, koji je ove sezone već započinjao utakmice od prve minute, ponovo bi u subotu u ulozi startera trebali gledati 30-godišnjeg Josipa Eleza. Prvi put na Poljudu još od sredine ožujka ove godine, nakon pet i pol mjeseci.

Toliko je, naime, prošlo od utakmice s Lokomotivom, koju je Elez zadnji put započeo od prve minute na splitskom travnjaku. U međuvremenu je upisao tek tri nastupa. Starter je posljednji put bio na Rujevici početkom travnja, zatim je dobio poluvrijeme protiv Gorice u svibnju na Poljudu, a premijeru kod trenera Gennara Gattusa imao je prošle nedjelje na Drosini.

image

Josip Elez

DAMIR KRAJAC Cropix

U Puli je odigrao 13 minuta ulaskom s klupe, ubilježio prvi nastup ove sezone, ali s obzirom na to da nema standardnog stoperskog dvojca, nameće se Elez kao logično rješenje za subotnju utakmicu.

Prije tri ljeta vratio se iz Hannovera u Hajduk, do listopada 2022. bio je “šef obrane”, sasvim sigurno najvažniji igrač zadnje linije Bijelih. Ali, nakon ozljede kuka u susretu s Lokomotivom u Kranjčevićevoj moraoi je biti podvrgnut operativnom zahvatu, nakon kojeg je imao dugačku stanku od čak deset mjeseci neigranja. Prošle sezone upisao je 16 nastupa u nacionalnom prvenstvu, od kojih je osam puta imao status prvotimca.

Stoper kojeg krasi precizna duga lopta, svojevrsni razigravač iz zadnje linije, ušao je ove sezone u zadnju godinu ugovora s Hajdukom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:52