VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
MLADI STRUČNJAK

Evo tko će biti privremeni trener Hajduka: Vodio je klub iz susjedstva, a već su ga dobro upoznali i na Poljudu

Na Poljudu je prvotno bio trener kadeta, a stožeru prve momčadi pridružio se u listopadu
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 08. travanj 2024. 15:58

Nakon što je ranije danas Lukša Jakobušić smijenjen s mjesta predsjednika uprave Hajduka, v.d. predsjednika Marinka Akrap je na konferenciji za novinare izjavila da je dogovoren raskid suradnje s trenerom Mislavom Karoglanom. Također je izjavila da će na klupi Splićana do kraja sezone sjediti Jure Ivanković.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri mladi je stručnjak bio pomoćnik Toniju Karačiću u prvoj momčadi Širokog Brijega, a zatim je od kolovoza 2021. do travnja 2022. i samostalno vodio Široki Brijeg. U protekloj sezoni Ivanković je vodio juniore Širokog Brijega s kojima je osvojio četvrto mjesto na prvenstvenoj tablici.

Na Poljudu je prvotno bio trener kadeta, a stožeru prve momčadi se pridružio dolaskom Karoglana na klupi. Sada ga je dopala dužnost voditi momčad Hajduka do kraja sezone. S obzirom na to da je Hajduk praktički ispao iz borbe za titulu te više nisu živi u Kupu, ne čudi što se uprava odlučila za prijelazno rješenje.

Podsjetimo, Karoglan je svoj drugi mandat na klupi Hajduka započeo u listopadu 2023. Vodio je momčad u 21 utakmici u kojima je ostvario 14 pobjeda, četiri neriješena ishoda i pet poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. travanj 2024 16:12