Roko Brajković

 TOM DUBRAVEC Cropix
LEKINA KRIŽALJKA

Evo tko će od zlatnih Hajdukovih juniora i povratnika završiti u prvoj momčadi, na pripremama ih je čak 14

U sljedećoj sezoni ti igrači traže iskorak zajedno s nešto starijim povratnicima s posudbe
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. srpanj 2023. 22:54

Na početku priprema tematizirali smo povratnike, te prošlogodišnje juniore. Nakon 10 dana u Sloveniji situacija se nije puno promijenila, i dalje je jasno tko bi od njih 14-orice, koji su došli u Sloveniju, ostati u Lekinom kadru za novu sezonu. Pukštas, Sigur i Brajković je tercet sigurnih, za njih nema neizvjesnosti. Četvrti je Dominik Prpić, stoper koji je kod Leke igrao na početku proljeća, a potom je od kraja veljače preselio na popis ozlijeđenih. Međutim, fizički trenutno nema stopera. Prpić je nominalno treći, jer Elez se još nije oporavio od ozljede, a Vušković je na čekanju za transfer. Peti koji bi mogao ostati po istoj osnovi je vratar Buljan s obzirom na to da se čeka povratak Kalinića, a do tada trebao netko “čuvati leđa” Lučiću.

Šestoricu smo nabrojali, petoricu izglednih za ostanak, te Vuškovića na “izlaznoj rampi”. Ostalo je osam igrača koji traže svoje mjesto pod “poljudskim suncem”, a među njima neće biti vratar Silić koji nakon slovenskih priprema odlazi na posudbu u Široki Brijeg kod svog bivšeg trenera iz juniora, Marijana Budimira.

image

Rokas Pukštas

VOJKO BASIC Cropix

Široki i Radomlje su najčešće destinacije za posudbe, ali neće svih sedam preostalih otići na “kaljenje”. Pored petorice koji mogu računati da će biti u kadru na startu sezone, najveće šanse za ostanak u Lekinom kadru, makar do kraja ljeta, dok se ne kompletira momčad s prinovama i pojačanjima, imaju Dolček, Capan i Hrgović. Dolček zbog iskustva, Capan jer je već bio u Lekinom kadru, te Hrgović, jedina alternacija Melnjaku na lijevom beku.

Pet igrača je ostalo s najvećim upitnikom. Četvorka koja nije dobila ni minutu protiv Olimpije (Lauš, Čuić, Đolonga, Antunović) u prvom susretu sa Spartakom zaigrala je jedno poluvrijeme, a peti igrač u ovoj kategoriji je Šošić. Igrao je u oba susreta, ali s obzirom da je stigao Dajaku, konkurencija na lijevom krilu sugerira novu posudbu za 20-godišnjeg ofenzivnog veznjaka iz Bugojna.

Prošle sezone Hajduk je u kadar prve momčadi ubacio juniore Pukštasa, Vuškovića, Sigura, Prpića, Brajkovića, Capana i Đolongu. U sljedećoj sezoni ti igrači traže iskorak zajedno s nešto starijim povratnicima s posudbe. Ali, mjesta je malo, a pritisak rezultata nikad veći...

Prognoza SN

SIGURNI: Pukštas, Sigur, Brajković

OSTAJU NAJMANJE DO KRAJA LJETA: Buljan, Prpić, Hrgović

IZGLEDNI OSTANAK: Capan, Dolček

UPITAN OSTANAK: Lauš, Čuić, Šošić, Antunović, Đolonga

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 19:59