TOM DUBRAVEC Cropix
ŠTO SE DOGODILO?

FOTO: Ovo je transparent kojim je Torcida zaprijetila Strahonji prije 12 dana, sada je sve šokirao objavom

‘Ja ću i dalje svoju funkciju obnašati u duhu objektivnosti‘, poručio je nakon toga.
Piše: SNObjavljeno: 14. prosinac 2023. 08:46

HRT-ov sudački ekspert i komentator Mario Strahonja oprostio se od komentiranja na državnoj televiziji u sinoćnjoj emisiji o Ligi prvaka i nemalo iznenadio TV gledatelje. Nakon pet i pol godina poznato ‘Oko sokolovo‘ odlučilo je reći zbogom, a u svom oproštaju nije spomenuo zašto odlazi baš u ovome trenutku, otprilike na polovini nogometne sezone.

"Nakon pet i pol godina htio bih iskoristiti priliku i zahvaliti Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanoj prilici, vama urednicima koji ste sjajno moderirali ovu i ostale nogometne emisije, izvrsnim sugovornicima, mojim prijateljima te svima koji su radili da bi ova emisija ovako lijepo izgledala. Jednako tako hvala i gledateljima koji su prihvatili moje analize, nekima su se sviđale, nekima malo manje. Međutim, svatko ima pravo na svoje razmišljanje i to je potpuno razumljivo. Svima svako dobro, ugodne trenutke, blagoslovljen Božić te puno uspjeha u novoj godini", rekao je Strahonja koji je na HRT-u komentirao suđenje u HNL-u, u europskim klupskim natjecanjima te u utakmicama hrvatske reprezentacije.

image

Viki Ivanović i Mario Strahonja u svojem posljednjem gostovanju na HRT-u

SCREENSHOT: HRT Screenshot: Hrt

Inače, Strahonja je svoju odluku donio manje od dva tjedna nakon što mu je Torcida transparentom poslala prijeteću poruku:

"Nemoj, Strahonja, da te brige more, zašto više ne možeš na more".

Dogodilo se to na Poljudu, tijekom utakmice s Goricom. Već u sljedećem izdanju emisije Stadion, Strahonja je prokomentirao prijetnje iz Splita.

"Ne diraju me takve stvari, nas su još kao suce učili kako se nositi s povicima i pritiscima. Ja ću i dalje svoju funkciju obnašati u duhu objektivnosti", poručio je.

Je li njegovom oproštaju od javnog komentiranja u konačnici presudila i ova neugodna epizoda, možemo samo nagađati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 07:27